Скандал набирає обертів. За дорученням Порошенка Україна направила генсеку ООН лист протесту

Скандал набирає обертів. За дорученням Порошенка Україна направила генсеку ООН лист протесту

Фото: Reuters

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін також обговорить з генсеком ООН його висловлювання щодо ролі Росії у конфлікті на Донбасі.

Україна направила в ООН офіційний лист протесту через висловлювання генерального секретаря організації Пан Гі Муна про роль Росії у врегулюванні конфлікту на Донбасі

Про це УНІАН повідомив заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв.

"Свідченням того, що ООН відреагувала на миттєву заяву нашого посла стало те, що було відредаговано текст виступу генерального секретаря ООН на відповідному форумі, і він уже не так читається, як це було у першому вигляді", - зазначив він.

Також Єлісєєв заявив, що Адміністрація президента цю ситуацію просто так не залишить.

"За дорученням президента, буквально кілька годин тому, було направлено офіційного листа в ООН з проханням розповсюдити цей лист протесту як офіційний документ відповідно Ради безпеки ООН та Генеральної асамблеї ООН", - наголосив він.

Своєю чергою, міністр закордонних справ України Павло Клімкін обговорить з генсеком ООН Пан Гі Муном його висловлювання щодо Росії.

"Розмовляючи з Пан Гі Муном, я чітко скажу, що логіка сподівань на Росію, яка є агресором в Україні, і логіка сподівань на Росію у вирішенні глобальних конфліктів жодним чином не мають перетинатися. Це буде основою моєї політичної позиції", - рішуче заявив Клімкін.

За його словами, спроба поставити в один ряд російську агресію в Україні і, наприклад, конфлікт в Сирії, в принципі не є адекватною реакцією на реалії сьогодення.

Нагадаємо, напередодні з'явилася заява генсекретаря ООН, що Росія має "відіграти критично важливу роль" у тому, щоб покласти край конфлікту на Донбасі.

Такі слова обурили постійний представник України при ООН Володимир Єльченко. Він переконаний, що таким чином генсек відомства вихваляє роль Росії у врегулюванні ситуації, хоча насправді вона і є агресором.

Вже за кілька годин після дипломатичного скандалу, текст промови був змінений.

Повʼязані теми:

Наступна публікація