Україна не битиме по Криму у відповідь на можливий удар РФ – Полторак

Україна не битиме по Криму у відповідь на можливий удар РФ – Полторак

Фото: УНІАН

Глава Міноборони запевнив, що ЗСУ не мають такої зброї.

Україна не битиме по окупованому Криму, якщо Росія здійснить ракетний удар під час навчальних стрільб над Чорним морем.

Про це  сказав міністр оборони Степан Полторак у коментарі "Українським новинам".

"Ні (не плануємо завдавати удару по Криму - Ред.). У нас немає такої зброї, щоб стріляти по Криму", – заявив він.

Полторак наголосив, що Росія може становити загрозу для України.

"Від Росії можна чекати чого завгодно. Вона непередбачувана.  Ті навчання, які ми проводимо, ми проводимо на своїй території і не порушуємо жодного міжнародного права", – додав глава оборонного відомства.

Міністр повідомив, що щогодини отримує доповідь із навчань, і поки все йде у плановому режимі.

Нагадаємо, 1 грудня на Херсонщині розпочалися навчання українських військ. У відповідь Росія офіційно заявила, що може завдати ударів біля Криму.

Раніше ЗМІ опублікували текст листа Міноборони РФ, адресований військовому аташе при посольстві України в РФ. В документі йдеться про те, що сили протиповітряної оборони Збройних сил РФ будуть збивати українські ракети, якщо вони з'являться над акваторією Чорного моря на захід від узбережжя Кримського півострова.

Росавіація зазначала, що Україна в односторонньому порядку ухвалила рішення про проведення стрільб, і назвала район над окупованим півостровом "суверенною повітряним простором РФ".

В українських Збройних силах уточнили, що в період з 1 по 2 грудня у південній частині України пройдуть науково-дослідні змагання Повітряних Сил ЗСУ. Силовики відзначили, що стрільби будуть здійснюватися відповідно до норм міжнародного права. 

Одночасно з цим стало відомо, що до Криму завезено потужні ракетні комплекси С-300. Росіяни пригрозили, що в разі проведення навчань можуть завдати ударів по Україні – збивати ракети та атакувати пускові установки на території Херсонської області. В українському РНБО погрози застосування Кремлем зброї називають "спробою переведення в активну фазу гібридної війни, яку Росія веде протягом трьох останніх років". 

Повʼязані теми:

Наступна публікація