ЄС надасть Україні 3 млн євро на адаптацію сертифікатів "Антонова" до євростандартів

ЄС надасть Україні 3 млн євро на  адаптацію сертифікатів "Антонова" до євростандартів

Фото: Сайт президента України

Укладена угода стане основою для розвитку безпеки польотів між Україною та ЄС.

Для адаптації української системи сертифікації авіаційної техніки, зокрема для продукції державного авіабудівного підприємства "Антонов", Європейська комісія надасть 3 млн євро. Відповідну угоду 16 січня підписали голова Державної авіаційної служби України Олесандр Більчук і генеральний директор з питань розвитку та мобільності транспорту Єврокомісії Хенрік Хололей, передає УНІАН.

Завдяки підписаній угоді країни ЄС визнають сертифікати, які Україна видала "Антонову" та іншим авіаційним підприємствам.

За словами заступника міністра інфраструктури з питань євроінтеграції Віктора Довганя, укладена угода стане плацдармом для подальшого розвитку двосторонньої угоди з безпеки польотів між Україною та ЄС.

На реалізацію угоди передбачено 5 років. Зокрема кошти будуть направлені на переклад нормативних документів та експертів, наданих ЄС.

Нагадаємо, раніше Європейський Союз у рамках проекту Twinning планував виділити 1,6 млн євро технічної допомоги. Допомога була спрямована на адаптацію українського законодавства у сфері сертифікації аеродромів, аеропортів, льотної придатності повітряних суден до відповідних норм і стандартів ЄС.

Повʼязані теми:

Наступна публікація