Україна масштабно модернізує флот для посилення оборони – командувач українських ВМС

Україна масштабно модернізує флот для посилення оборони  – командувач українських ВМС

Фото: Reuters

Для розширення флоту США нададуть Україні 30 мільйонів доларів.

Україна розширює свій військово-морський флот та ремонтує свій фрегат "Гетьман Сагайдачний", аби протистояти російському військовому нарощуванню на території окупованого Криму.

Про це в інтерв'ю Reuters розповів віце-адмірал Військово-Морських Сил Збройних сил України та командувач ВМС України Ігор Воронченко.

Для модернізації флоту США нададуть 30 мільйонів доларів, що є частиною пакета допомоги в розмірі 500 мільйонів доларів для українських військових, які Київ розраховує отримати в наступному році.

"Крок за кроком ми будемо відновлювати наш флот з нуля"  – сказав в інтерв'ю агентству віце-адмірал Ігор Воронченко.

За його словами, українські можливості будуть набагато сильніші та кращі, ніж в окупантів у Криму.

Воронченко зазначив, що Україна втратила дві третини свого флоту, який в основному базується у Севастополі. Наразі, ті об'єкти, що у Севастополі зараз розширюються.

Росія розпочала свою програму мілітаризації Криму: відроджуючи споруди радянських часів, будівництво нових баз та розміщуючи там солдатів.

Коли Росія захопила Крим, Україна не дозволила щоб до рук окупантів потрапили  "Гетьман Сагайдачний", корабель "Юрій Оліфіренко", ракетний катер "Прилуки" та деякі канонерки.

"Ми тільки почали відновлювальні роботи на нашому флагмані", – зазначив Воронченко.

Дві нових канонерки вже майже готові до служби "і я впевнений, що ми отримаємо ще чотири човни в липні наступного року", наголосив він.

Військово-морський флот України також планує тримати новий військовий корабель Корвет і новий ракетний катер вже до 2020 року.

Воронченко також повідомив, що в Україні проводять й інші заходи для посилення оборони: підвищення рівня підготовки персоналу ВМФ і створення нових підрозділів берегових військ. Частина навчань проводиться в країнах-членах НАТО: Італія, Франція та Великобританія.

Воронченко повідомив, що Росія планує перетворити Крим в "військову базу", встановивши три підводних човни, нові фрегати і контролюючи повітряний простір.

"У нас є така інформація, ми проводимо спостереження. Проте я не можу сказати вам все. Але ми можемо контратакувати їхні ворожі наміри. У них також є проблеми з ресурсами", - додав командувач ВМС.

Зазначається, що Воронченко зустрінеться з начальником флоту Румунії та членом Європейського Союзу та НАТО 23 листопада, щоб обговорити можливі спільні дії в Чорному морі в разі агресії з боку Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація