Україна під ударом зимової стихії: триметрові замети на дорогах і обледенілі електродроти

Україна під ударом зимової стихії: триметрові замети на дорогах і обледенілі електродроти

В Україні вирує зимова негода

У багатьох регіонах зупинено рух транспорту на трасах і скасовані заняття в школах.

Негода паралізувала половину України. Хуртовини, сніг з дощем та ураганний вітер заблокували міжміське сполучення в Одеській, Херсонській, Миколаївській, Дніпропетровській та Кіровоградській областях, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Сотні сіл і містечок відрізані від світла. Аварійні бригади працюють у надскладних умовах.

На Миколаївщині оголосили надзвичайний стан. Замети на автошляхах сягають трьох метрів. Десятки машин рятувальникам довелось витягати з кюветів. Заняття у школах скасували на два дні. Комунальники розчищають дороги, але поки що негода перемагає.

В обласному центрі трамваї, маршрутки і автобуси на лінію не вийшли. З електротранспорту курсують лише тролейбуси. Через сніг завалився дах в обласному управлінні юстиції. 16-метрові залізні перекриття не витримали ваги кількатонного снігу і впали, ледь не зачепивши людей.

Сусідня Херсонщина опинилася під шаром криги. Після снігу з дощем в регіоні вдарив мороз. Через зледеніння дротів без світла залишилися шість десятків населених пунктів та спальний район у самому Херсоні. Роботи з відновлення електропостачання ще тривають.

У заметах і Кіровоградщина. Напередодні там заборонили рух вантажного та пасажирського транспорту. А сьогодні через перемети на дорогах за межі міст не випускають і приватні автівки.

На криворізькому напрямку на трасі заблоковані десятки автомобілів та мікроавтобусів. Чистити цей шлях почала важка військова техніка.

Місячна норма опадів за добу випала на Харківщині. Усі школи в області закрили на три дні. Рух трасами ускладнений, хоч облавтодор звітує про відкриті дороги у всіх напрямках. Від снігу їх чистять майже півтори сотні одиниць спецтехніки.

Серед машин, які довелося звільняти зі снігового полону, тільки карет швидкої, що їхали на виклик, налічується майже три десятки.

Негода паралізувала половину України

Негода паралізувала половину України

У Дніпропетровську за вихідні випала місячна норма опадів. Сьогодні сніг змінився дощем за мінусової температури. Тож усе навколо вкривається шаром криги. Попри це, всі дороги у місті проїзні.

В області ситуація гірша. Через негоду перекриті траси Дніпропетровськ-Миколаїв та Знам'янка-Луганськ-Ізварине. На решті доріг обмежено рух. Зі снігових заметів рятувальники дістали 19 автомобілів, 4 карети швидкої. Затримується і рейсовий автобус "Київ-Маріуполь". Його транспортують за допомогою військової техніки.

Як уже повідомлялося, слідом за рясним снігом в Україну прийдуть 20-градусні морозиПро це заявив директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда на засіданні міжвідомчого оперативного штабу державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Раніше на вівторок, 19 січня, по Україні було оголошено штормове попередження. За даними Гідрометцентру, до кінця доби 18 січня у Херсонській, Дніпропетровській, у північних районах Запорізької області очікується сильна ожеледь.

ТСН.ua збирає оперативну інформацію про те, як регіони України переживають снігову негоду.

Кореспондент ТСН Ольга Павловська

Повʼязані теми:

Наступна публікація