Клімкін розкрив план Москви зі створення для України "Троянського коня"

Клімкін розкрив план Москви зі створення для України "Троянського коня"

Фото: УНІАН

Україна хоче дотримання Мінських угод і припинення обстрілів.

Україна підозрює Росію в бажанні провести легітимізацію протекторату Росії в Донбасі, після чого вона буде просувати цей протекторат далі по Україні як "Троянського коня".

Про це в інтерв'ю "Deutsche Welle" повідомив глава зовнішньополітичного відомства України Павло Клімкін.

Зокрема, на запитання про потенційне надання автономії самопроголошеним "ДНР" і "ЛНР" він відповів, що, оскільки Москва повністю контролює ситуацію на цих територіях, то в разі надання їм автономії, як того домагаються росіяни, це відкриє їм шлях до федералізації, ослаблення і дезінтеграції України.

"Це буде означати легітимізацію протекторату Росії в Донбасі, після чого російська стратегія буде просувати цей протекторат далі по Україні як Троянського коня", - сказав міністр.

Українська ж стратегія, вказав він, полягає в дотриманні Мінських угод: припиненні обстрілів, передачі контролю над ситуацією спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, а також наданні влади збройній поліцейській місії ОБСЄ з тим, щоб очистити Донбас від російської зброї і почати підготовку до вільних і чесних виборів під наглядом міжнародних організацій.

Нагадаємо, вчора Уряд намітив собі план відновлення Донбасу. Програму схвалено на засіданні Кабміну. У документі йдеться про відбудову або й повне відновлення зруйнованих війною важливих об'єктів, поновлення інфраструктури, повернення соціальних виплат, відродження економіки. Частину коштів на це виділяють міжнародні донори, щось робитимуть за рахунок державного бюджету. 

Міноборони заперечує факт порушення режиму тиші на Донбасі 1 вересня

Міноборони заперечує факт порушення режиму тиші на Донбасі 1 вересня

Повʼязані теми:

Наступна публікація