Україна потрапила до списку найкорумпованіших країн Європи

Україна потрапила до списку найкорумпованіших країн Європи

Фото: pixabay.com

Україна є однією з найбільш корумпованих країн.

Україна одна з найбільш корумпованих країн і не бореться із цим.

Про це повідомляє "Інтерфакс" із посиланням на дослідження Міжнародної організації з боротьби з корупцією Transparency International.

Зокрема, Україна, Вірменія, Боснія та Герцеговина, Литва, Молдова, Росія та Сербія є найбільш корумпованими країнами в Європі та Центральній Азії.

"Зазначені країни отримали найгірші оцінки з усіх ключових питань, що стосуються корупції. Респонденти Transparency International, зокрема, відзначили високий рівень корупції серед членів парламенту, високий рівень хабарів, а також негативні соціальні умови для антикорупційних дій", - повідомляє організація.

Transparency International зазначає, що Україна найменш активна у подоланні корупції.

"Дії влади України (86% респондентів переконані, що влада погано справляється з вирішенням проблеми корупції), Молдови (84% респондентів), Боснії та Герцеговини (82% респондентів) та Іспанії (80% респондентів) отримали найгірші оцінки", - йдеться у дослідженні.

Нагадаємо, НАБУ заявило, що в Україні першими перевірять е-декларації нардепів, суддів та прокурорів. Скільки триватиме ця перевірка – поки невідомо. Її розпочнуть після ухвалення відповідного порядку в Мінюсті. Наразі проект порядку, який визначає, що і як перевірятимуть в деклараціях, знаходиться у відкритому доступі.

Перші кримінальні провадження за незаконні збагачення українських можновладців варто очікувати не раніше січня 2017 року.

Паралельні світи: українські депутати продовжують дивувати звітами про свої статки

Паралельні світи: українські депутати продовжують дивувати звітами про свої статки

Повʼязані теми:

Наступна публікація