Україна, Румунія та Болгарія можуть створити спільну військову бригаду

Україна, Румунія та Болгарія можуть створити спільну військову бригаду

Фото: Facebook/прес-центр штабу АТО

Про це сказав президент України Петро Порошенко на спільній прес-конференції з президентом Румунії.

Україна, Румунія і Болгарія розглядають можливість створення спільної військової бригади на прикладі вже створеної Литовсько-польсько-українська бригада ("ЛитПолУкрбриг"). Про це сказав президент України Петро Порошенко на спільній прес-конференції з президентом Румунії Клаусом Вернером Йоганнісом, передає УНІАН.

"Під час візиту президента Болгарії до Києва і сьогодні, під час наших переговорів, ми проговорили питання можливості створення Українсько-румунсько-болгарської бригади на кшталт Українсько-польсько-литовської бригади ("ЛитПолУкрбриг"). Ми маємо надзвичайно позитивний досвід імплементації цієї угоди, і впевнений, що подібні кроки лише зміцнять і безпеку, і довіру і в регіоні, і по всій Європі", - наголосив Порошенко.

Нагадаємо, 21 квітня Петро Порошенко прибув зі своїм першим офіційним візитом до Румунії. Глава держави проведе зустріч Президентом Румунії Клаусом Йоханесом. По завершенню переговорів, запланована зустріч Петра Порошенка та Клауса Йоханеса з представниками румунських та міжнародних засобів масової інформації.

Петро Порошенко також проведе зустріч з прем'єр-міністром Румунії Дачіаном Чолошом. У рамках візиту запланована зустріч Порошенка з Головою Сенату Румунії Келін Попеску Терчияну та Головою Парламенту Румунії Валерієм Згонія.

Повʼязані теми:

Наступна публікація