Україна шукає інвестора для камер відеофіксації порушень на дорогах

Україна шукає інвестора для камер відеофіксації порушень на дорогах

Фото: stolica-s.su

Проект потребує значних коштів, однак потенційно дуже швидко окупиться.

У понеділок у тестовому режимі увімкнули камери спостереження й фотовідеофіксації. Вони працюють добре, але їх поки що дуже мало – у столиці при потребі в кілька десятків працює лише одна на вулиці Теліги, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Поки що листи щастя водіям надсилати не будуть. Для початку потрібно сертифікувати камери та визначитися, скільки саме їх має бути, аби розставити по всій країні. За попередніми підрахунками поліції, є потреба у щонайменше трьох тисячах камер. "У кожного водія є час і можливість себе все-таки дисциплінувати за пару місяців, поки вийде постанова Кабміна, що регламентує порядок. Після чого у нас через міжнародний тендер інвестиційного банка, котрий підбере інвестора для цього на багато мільярдів інвестиційного проекту", - пояснив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Ще кілька мільйонів доларів необхідно знайти на потужні сервери, які потрібні для оновлення бази автовласників. Тоді всі, хто отримає сповіщення про штраф, зможуть побачити своє порушення у мережі. У поліції сподіваються, що повноцінно автоматична система фотовідеофіксації запрацює вже восени. "Я впевнена, що у нас у вересні, як тільки ми отримаємо декілька ліцензій, котрі нам потрібні, та пройдемо бюрократію, тому що, на жаль, є бюрократія, нам нікуди діватися. Але найголовніше – є закон. Це буде серйозним кроком уперед", - вважа керівник Нацполіції України Хатія Деканоідзе.

У Києві продемонстрували, як працюватимуть камери спостереження і відеофіксації

У Києві продемонстрували, як працюватимуть камери спостереження і відеофіксації

Ухвалений торік закон потрібно доопрацьовувати, переконують юристи, які спеціалізуються на автомобільному законодавстві. Адже у кодексі адмінпорушень є стаття, яка чітко вказує, що всі штрафи отримуватиме власник автомобіля, незалежно від того, був він у той час за кермом чи ні. "Неправильно притягати до відповідальності власника автомобіля тільки через те, що він є власником. Зараз ввели фактично те саме, що було до цього, тільки більше його розписали – додали штрафні бали", - вважає юрист Богдан Глядик.

Через прогалини в законодавстві Конституційний суд визнав незаконною попередній регулюючих ситуацію документ. Але тепер законодавці ризикують наступити на старі граблі. У поліції ж переконують – у надісланих листах щастя фотографію порушника можна буде розгледіти. А щоб водії не засипали суди оскарженнями – обіцяють за період тестового режиму остаточно визначитися із механізмом притягнення до відповідальності. Зі свого боку, чекають і від водіїв, аби незалежно від кількості камер – ті стали більш дисциплінованими на дорозі.

Як уже повідомлялося, за перші шість годин роботи відеофіксації помічено порушень на більш ніж 3 мільйони гривень. Такі дані озвучив Аваков за підсумками моніторингу доріг із трьох камер, дві з яких розташовані в Одесі, а одна - в Києві.

Кореспондент ТСН Віталій Афанасієнко

Повʼязані теми:

Наступна публікація