Україна стала однією з органічних житниць світу

Україна стала однією з органічних житниць світу
Укрaїнa 3 березня, 2010, 22:31 1657 1
Додати до обраного
Досі українське законодавство не дає чіткого визначення "екологічно чистим продуктам" і підтримки від держави фермери так і не отримують.

Україна стала однією з органічних житниць світу. Ідеться про продукти, вирощені без використання пестицидів та іншого синтетичного й модифікованого "фаршу". Органічно чистий товар в Україні виробляють, але до столу співвітчизників потрапляє рідко - майже весь іде на підтримання здоров'я іноземців.

Точна ціна на такі товари в Україні ще не встановлена, тому коливається від 5-ти до 30-ти відсотків. Але шукати та платити варто – запевняє голова правління Федерації органічного руху України.

Це продукти, які вирощені без застосування будь-яких хімічно синтезованих засобів захисту рослин чи тварин, без застосування міндобрив, ГМО категорично не допускається в процесі такого виробництва, весь процес виробництва має інспектуватися і сертифікуватися.

Досі українське законодавство не дає чіткого визначення "екологічно чистим продуктам". Українських фермерів, які виробляють екологічну продукцію, держава не підтримує, лише іноземні інвестори. Тому й наразі більшість екологічно чистих продуктів ідуть на експорт. Для українців це задоволення задороге.

Більш детально дивіться у сюжеті ТСН:


Читайте також:

Вирощувати овочі в Україні дорожче, ніж завозити з-за кордону

Україна перейде на китайську гречку

Дефіцит картоплі в Україні буде компенсований за рахунок імпорту з Африки

Експерти з’ясували, чому в Україні дорожчають харчі

Україна стала однією з органічних житниць світу

Укрaїнa 3 березня, 2010, 22:07

Дізнавайтеся головні новини першими — підписуйтесь на наші push-сповіщення.
Обіцяємо повідомляти лише про найважливіше.

Відправити другу Надрукувати Написати до редакції © За матеріалами ТСН / Н.З.
Побачили помилку - контрол+ентер
Укрaїнa 3 березня, 2010, 22:31 1657 1
Додати до обраного
Останні Перші Популярні Всього коментарів: 1
Вибір редакції