Україна впустила російських інспекторів на авіабазу в Миргороді

Україна впустила російських інспекторів на авіабазу в Миргороді

Фото: Zanoza

У генштабі пояснюють, що українські військові братимуть участь в аналогічному проекті в РФ.

Росіяни пробралися до військової частини Миргородської бригади тактичної авіації. Українські військові опір не чинили, бо мусять виконувати міжнародні зобов'язання, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Військо інспектують представники ОБСЄ, в складі делегації були й громадяни РФ. Іноземці відвідували частину в межах Віденського документа, підписаного 2011 року. За ним, кожні 5 років Україна має показувати свою техніку та зброю "для зміцнення довіри і безпеки". Для цього в небо було піднято Су-27, котрий показав фігури вищого пілотажу.

Росіяни пробралися до військової частини миргородської бригади тактичної авіації

Росіяни пробралися до військової частини миргородської бригади тактичної авіації

За демонстраційним показом спостерігали понад 60 військових із різних країн світу. Вони побачили не лише вправність пілотів, але й відродження самої авіабази. Там, де пару років тому росли бур'яни – тепер модернізують бойові машини та проводять навчання нових льотчиків. Іноземці все активно фотографують і розпитують про особливості навчальних програм. Усе б нічого, якби серед гостей не було росіян. Чоловік у сорочці намагається бути непомітним для журналістів. "Шановні кореспонденти, не заважайте моїй роботі. Я у складі групи місії ОБСЄ, звертайтеся до старшого групи", - відповідав він на питання.

"У нас основне – транспарентність, відкритість. Тому він бачить те, що і всі країни ОБСЄ. Ми також будемо брати участь у такому ж заході на території Росії. Потім порівняють ОБСЄ, хто з нас відкритіший", - пояснив начальник управління верифікації генштабу ЗСУ Андрій Гудзь.

Нині до України найбільший інтерес із боку країн Європи, Азії та Америки. Не секрет, що військових-іноземців цікавить здатність України тримати удар від потужного сусіда-агресора. "Складно оцінити рівень українських льотчиків, подивившись лише один демонстраційний політ у виконанні одного з найкращих пілотів країни. Але з урахуванням того, як до цього ставляться в Україні – рівень високий. Я переконаний, що свої завдання вони виконають у найкращий спосіб", - прокоментував побачене співробітник центру попередження конфліктів ОБСЄ Робін Мосінкоф.

Кореспондент ТСН Ігор Бондаренко

Повʼязані теми:

Наступна публікація