Україна втратила понад 400 військових через Мінські домовленості - Карпентер

Україна втратила понад 400 військових через Мінські домовленості - Карпентер

Щонайменше 430 військових загинуло у зіткненнях з бойовиками на Сході України. / Фото: Міноборони України

За його словами, Росія продовжує навчати бойовиків та управляє ними на Сході України.

Україна втратила більше 400 військових після прийняття Мінських домовленостей. Про це в інтерв'ю Голосу Америки розповів заступник помічника міністра оборони США Майкл Карпентер.

За словами Майкла Карпентера, у зіткненнях з бойовиками Збройні сили України втратили щонайменше 430 військових.

Крім того, заступник помічника міністра оборони США заявив, що Росія продовжує навчати бойовиків та управляє ними на Сході України.

"Росія підтримує командні і управлінські зв'язки з сепаратистами, яких вона підтримує в Східній Україні", - заявив Карпентер в інтерв'ю.

Зазначимо, у вівторок, 1 березня, голова Європейського командування Філіп Брідлав у виступі перед комітетом Сенату з питань збройних сил заявив, що за попередню добу, 29 лютого, було проведено 71 атаку, а за попередні сім днів – близько 450 атак на Сході України. Він також зазначив, що навіть у спокійних регіонах почалися бойові дії. Брідлав порадив урядові США розпочати поставку летальної зброї в Україну, але адміністрація Барака Обами поки не прийняла рішення.

Також республіканський сенатор Келлі Айотт у вівторок, 1 березня, на слуханнях в Сенаті розкритикувала адміністрацію за те, що вона не надає Україні летальну допомогу.

"У цьому є реальна термінова необхідність. У нас є проблема з Росією. Наш комітет понад рік тому за підтримки обох партій сказав: давайте поставляти летальну допомогу, щоб українці могли захищати себе, а цього не сталося", - сказала вона.

Своєю чергою, голова Європейського командування Філіп Брідлав зазначив, що у Європейського командування поки немає людей, обладнання та ресурсів, необхідних для здійснення своєї поточної місії.

Нагадаємо, за останній тиждень кількість атак бойовиків на Сході України збільшилася. У перший день весни серед українських військових було троє вбитих та 14 поранених. На думку речника Адміністрації президента України з питань АТО Андрія Лисенко, збільшення обстрілів пов'язане з проведенням чергових переговорів у Мінську.

Повʼязані теми:

Наступна публікація