Українці висловили свою позицію щодо надання поліцейським ширших повноважень

Українці висловили свою позицію щодо надання поліцейським ширших повноважень

Фото: УНІАН

"Сніданок з 1+1" зібрав думки українців з цього приводу. 

Після того, як міністр внутрішніх справ Арсен Аваков анонсував внесення до парламенту законодавчих ініціатив, що передбачають розширення прав поліцейських, українці висловили свою позицію з цього приводу. Про це йдеться у "Сніданку з 1+1".

Зазначається, що підтримав пропозицію Авакова бізнесмен Гарик Корогодський. У своєму Facebook він поширив пост міністра і написав, що погоджується з тим, що поліцейським потрібно дати більше прав.

"Уперше репощу. Так, я готовий віддати ментам безмежну владу на вулиці. Звичайно, вони будуть перегинати. Звичайно, будуть постраждалі без провини. Але напрямок правильний", - зазначив бізнесмен.

Окрім того, ідею надання ширших повноважень поліції підтримав телеведучий Віталій Гайдукевич.

"Щоб вимагати від патрульних якості, дайте їм права. Коп зобов'язаний валити на повал, якщо є загроза йому, або оточуючим", - написав він у Facebook.

На вулицях українських міст, своєю чергою, висловлюють такі думки:

"Що це за поліція, яка навіть не може вистрілити у злочинця?"

"Спектр їхніх повноважень потрібно розширити, бо страждають не тільки люди, а і сама поліція".

"Має пройти не одне десятиліття такого чіткого слідування букві закону. Перш, ніж поліція здобуде моральний карт-бланш від суспільства на досить жорсткі дії".

"В Америці як? Спробуйте хоча б щось зробити поліцейському, одразу на місці пристрелять". 

Нагадаємо, у Дніпрі 25 вересня зранку поблизу автовокзалу екіпаж патрульної поліції зупинив автомобіль марки "Citroen" за порушення правил дорожнього руху. Водій автівки почав чинити опір працівникам поліції, а потім здійснив декілька пострілів та зник з місця пригоди. Співробітник патрульної поліції загинув, його напарниця отримала поранення і пізніше померла в лікарні.

Пізніше радник глави МВС Антон Геращенко повідомив, що підозрюваний у вбивстві дніпровського патрульного - Пугачов Олександр Андрійович, який перебував у розшуку за інші тяжкі злочини.

Тим часом у Дніпрі міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і генпрокурор Юрій Луценко, які приїхали на похорон загиблих патрульних, оголосили про свою ініціативу щодо презумпції правоти поліцейських. Посадовці прогнозують, що інструкції з застосування зброї стануть більш жорстокими, а патрульні також використовуватимуть електрошокери. Законопроект до парламенту обіцяють внести протягом тижня

Українці не заперечують проти розширення прав поліцейських

Українці не заперечують проти розширення прав поліцейських

Повʼязані теми:

Наступна публікація