Українців годують тортами з канцерогенами та хімічними "сюрпризами"

Українців годують тортами з канцерогенами та хімічними "сюрпризами"

Експерти рекомендують уважно придивлятись до структури та кольору тортів

Неякісні кондитерські вироби можуть нанести чималу шкоду здоров'ю.

Програма "Територія обману" разом з професором інституту харчових технологій Оленою Сидоренко зробила контрольну закупку тортів в магазинах та ринках столиці.

Найбільше махлюють з рецептурою і з якістю використовуваних у виробництві продуктів – невеликі кондитерські підприємства.

Проконтролювали разом з експертом три найпопулярніші види тортів – "Наполеон", "Золотий ключик" та "Київський". У сучасних тортах дорогі та натуральні компоненти замінюють на штучні та хімічні, замість яєць використовують яєчний порошок, часто додають ненатуральні фарбники – Е120, Е122, Е124.

Зустрічається навіть фарбник Е102 - тартразин - страшний канцероген, який може викликати онкологічні захворювання. У торт "Київський" виробники можуть додавати арахіс, який добросовісні виробники не використовують, адже це – найдешевша і найменш корисна сировина.

Крім того, виробники грішать тим, що не утилізують нереалізовані протягом визначеного терміну придатності торти, а перепаковують з новими датами і знову викладають на прилавки.

Експерт радить уважно придивлятись до кольору та структури продуктів, маркування та запаху, і за найменших вагань – не купувати підозрілі ласощі.

Нагадаємо, журналісти зняли ексклюзивні кадри роботи одного з столичних кондитерських цехів, які відбивають жагу до покупних тортів.

Магазинні тортики можуть завдати шкоди не тільки фігурі

Магазинні тортики можуть завдати шкоди не тільки фігурі

Повʼязані теми:

Наступна публікація