Неякісні кондитерські вироби можуть нанести чималу шкоду здоров'ю.
Програма "Територія обману" разом з професором інституту харчових технологій Оленою Сидоренко зробила контрольну закупку тортів в магазинах та ринках столиці.
Найбільше махлюють з рецептурою і з якістю використовуваних у виробництві продуктів – невеликі кондитерські підприємства.
Проконтролювали разом з експертом три найпопулярніші види тортів – "Наполеон", "Золотий ключик" та "Київський". У сучасних тортах дорогі та натуральні компоненти замінюють на штучні та хімічні, замість яєць використовують яєчний порошок, часто додають ненатуральні фарбники – Е120, Е122, Е124.
Зустрічається навіть фарбник Е102 - тартразин - страшний канцероген, який може викликати онкологічні захворювання. У торт "Київський" виробники можуть додавати арахіс, який добросовісні виробники не використовують, адже це – найдешевша і найменш корисна сировина.
Крім того, виробники грішать тим, що не утилізують нереалізовані протягом визначеного терміну придатності торти, а перепаковують з новими датами і знову викладають на прилавки.
Експерт радить уважно придивлятись до кольору та структури продуктів, маркування та запаху, і за найменших вагань – не купувати підозрілі ласощі.
Нагадаємо, журналісти зняли ексклюзивні кадри роботи одного з столичних кондитерських цехів, які відбивають жагу до покупних тортів.