Українців попереджають про сильні пориви вітру та радять обходити рекламні щити і дерева

Українців попереджають про сильні пориви вітру та радять обходити рекламні щити і дерева

Фото: Reuters

На заході країни очікується підняття рівня води у річках.

Протягом неділі, 20 листопада, по всій території країни, в тому числі у Києві та області пориви вітру сягнуть 15-20 м/с.

Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій із посиланням на прогнози Укргідрометцентру.

Тож ДСНС закликає громадян не ходити попід розлогими деревами, а також триматися подалі від рекламних щитів та ліній електропередач, адже пориви вітру можуть спричинити їх пошкодження.

У понеділок, 21 листопада, в Україні очікується південно-східний вітер 7-12 м/с з поривами в східних областях і Приазов'ї 15-20 м/с.

Температура вночі від +2 градусів до -3 градусів, на сході до -6, вдень 0...+5 градусів; в західних і південних областях вночі 0...+5 градусів, вдень +3...+8, на Закарпатті та в Криму до +13 градусів.

До вівторка, 22 листопада, вітер не зміниться, температура вночі в західних і південних областях від +3 до -2 градусів, на решті території -1...-6 градусів, на сході -5...-10 градусів; вдень 0...+5 градусів, в західних областях 5...+10 градусів, на Закарпатті до +13 градусів.

Окрім цього, українців попереджають, що 19-21 листопада внаслідок сніготанення в Львiвській, Iвано-Франкiвській, Волинській, Тернопільській, Хмельницькій та Вiнницькій областях очiкується ріст рiвнiв води у на рiчках басейнiв Сяну, Днiстра і Захiдного Бугу.

Нагадаємо, синоптики прогнозували, що неділя, 20 листопада, в Україні буде досить теплою – до +4…+9°С, на Півдні та Заході буде +10…+12°С, а на Закарпатті до +14°С.

Повʼязані теми:

Наступна публікація