Українцям Лукашенко подобається більше за Меркель - опитування

Українцям Лукашенко подобається більше за Меркель - опитування

Фото: Reuters

Найменшою симпатією  українців серед світових лідерів користується Путін.

Рейтинг симпатій українців до світових лідерів очолив президент Білорусі Олександр Лукашенко. Про це свідчать результати дослідження соціологічної групи "Рейтинг".

63% опитаних позитивно ставляться до Олександра Лукашенка, 58% – до Ангели Меркель. У 51% опитаних позитивне ставлення до Далі Грибаускайте, у 49% – до Анджея Дуди та Барака Обами. До Франсуа Олланда мають позитивне ставлення 40% опитаних, Нурсултана Назарбаєва – 37%. Найгірше ставлення до Володимира Путіна – позитивно ставляться лише 10%.

Рейтинг негативного ставлення очолює Путін з 80% антисимпатій. Третина негативно ставляться до Обами, Чверть – до Олланда, Назарбаєва, Меркель. Кожен п'ятий негативно ставиться до Лукашенка, кожен шостий – до Грибаускайте.

Жителі західного та центрального регіонів більш прихильні до Меркель та Обами. Натомість мешканці Півдня та Сходу краще ставляться до Лукашенка та Назарбаєва. При цьому на Півдні також позитивно ставляться до Меркель, Грибаускайте, Дуди та Олланда. Відносно позитивно ставляться до Путіна лише на Сході, передусім, на Донбасі.

Прихильники євроінтеграції надають перевагу європейським лідерам, а прибічники Митного союзу тяжіють до Назарбаєва. Цікаво, що прихильників Лукашенка достатньо в обох групах і високий рейтинг білоруського президента серед українців утримується стабільно вже кілька років.

Опитування провели у період з 14 по 26 січня методом прямого опитування, опитані 2000 респондентів, похибка не перевищує 2,3%.

Водночас рейтинги вітчизняних політиків стрімко падають. Згідно з онлайн-опитуванням у грудні 60% опитаних були незадоволені діяльністю президента, так само зросла незадоволеність діяльністю уряду.

Повʼязані теми:

Наступна публікація