Українець, який сидить у колонії Росії, розповів про тортури

Українець, який сидить у колонії Росії, розповів про тортури

Фото: Reuters

Також Ларіонов повідомив про примус відмовитися від громадянства.

Григорій Ларіонов, який був засуджений у Криму до анексії півострова, а потім вивезений у виправну колонію РФ, заявив про факти тортур.

Як повідомила уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська, до неї надійшло звернення від українця Григорія Ларіонова, який відбуває покарання у виправній колонії №5 м. Кірово-Чепецьк. Він скаржився на перешкоджання його зустрічі з представником української дипломатичної місії, побої з боку начальника табору колонії, примус відмовитися від українського громадянства.

Лутковська звернулася до уповноваженого з прав людини в Кіровській області Олександра Панова з рекомендацією відвідати Ларіонова  з метою сприяння наданню необхідної медичної допомоги, а також перевірки дотримання умов відбування покарання.

Після цього Панов повідомив, що засуджений Ларіонов підтвердив, що обставини, які він вказав у своєму зверненні до уповноваженого ВРУ з прав людини, мали місце.

Також Панов пообіцяв ініціювати перевірку.

Нагадаємо, що засуджені в Росії українські політв'язні Геннадій Афанасьєв і Юрій Солошенко були переведені до Москви. Про це повідомила член Громадської спостережної комісії (ОНК) Москви Зоя Свєтова, передає РБК. За її словами, Афанасьєв і Солошенко прибули в московське СІЗО "Лефортове" 2 травня. Їх вже відвідали співробітники ОНК.

Повʼязані теми:

Наступна публікація