Українські адмірали отримують VIP-житло на всіх родичів, поки військові туляться у гуртожитках

Українські адмірали отримують VIP-житло на всіх родичів, поки військові туляться у гуртожитках

Родичі адміралів та генералів отримують елітне житло за державний кошт / Фото: olex-kurinniy.livejournal.com

За державний кошт елітні помешкання отримують родичі обраних військовослужбовців. 

Вище керівництво української армії за державний кошт забезпечує елітним житлом усіх родичів, поки звичайні військові змушені роками тулитися у тісних гуртожитках.

Рішення про виділення VIP-квартир високопосадовцям ухвалюють офіцери з житлової комісії, на яких роками та навіть десятиліттями моляться вісім тисяч безквартирних військовослужбовців Києва, йдеться у сюжеті програми "Гроші".

Журналістам "Грошей" вдалося потрапити на засідання офіцерської комісії, яка роздає коштовні міністерські помешкання.

На одному лише засіданні поважні військові виділили затишну квартирку на Лук'янівці дівчинці, яка обслуговує міністерський сайт, і лише два роки служить в армії. Ходять чутки, що це - онука впливового генерала.

Українські адмірали за рахунок держави забезпечують елітними квартирами всіх родичів

Українські адмірали за рахунок держави забезпечують елітними квартирами всіх родичів

Ще одне велике двокімнатне помешкання у центрі Києва за рахунок держави дісталося заступнику Генштабу України - Віктору Муженку. Цікаво, що цей генерал у 90-х вже отримав від держави квартиру, проте подарував її сину. Також в Муженка є службове житло у Житомирі. Але ж працює він віднедавна в Києві, тож тепер в нього є ще й столичне помешкання.

Так само легко отримав вже п'яту квартиру від держави адмірал Ігор Кабаненко. Цей взірцевий службовець вже тричі отримував від держави коштовні метри, при цьому не де-небудь, а на морі - у Севастополі та Євпаторії. Ними тепер володіють його доньки та двоюрідний брат. Сам Кабаненко зараз мешкає в Києві у двокімнатній службовій оселі, і претендує ще на одне - вже елітне – помешкання.


Тобто в той час як в Україні поневіряються 45000 безквартирних військовослужбовців, лише на дві квартири для генерала Муженка та адмірала Кабаненка Міноборони розкошелилося приблизно на 5 млн грн.

Як виявилося, віднедавна в компетенції офіцерської житлової комісії - лише узгодження волі міністра оборони Павла Лебедєва. Не узгодити комісія не має права.  

Як повідомлялося раніше, найзаможніший міністр Лебедєв живе у шикарному палаці, а офіцери туляться в будинку з дірявим дахом. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація