Українські адвокати почали власне розслідування вбивства Грабовського

Українські адвокати почали власне розслідування вбивства Грабовського

Грабовського поховали в Києві 2 квітня / Фото: facebook.com/Юрий Грабовский

Про це на похороні вбитого заявила керівник української асоціації адвокатів.

На прощання з адвокатом російського ГРУшника Олександра Александрова Юрієм Грабовським зібралися відомі юристи. Вони вважають убивство колеги зумовленим винятково його професійною діяльністю, повідомляє кореспондент ТСН.

"Ми прощаємося з Юрієм Грабовським. Він третій в черзі вбитих адвокатів останнім часом. Вбитий звіряче. Юрій відомий, видатний, талановитий адвокат. Ми розуміємо, що адвокатура таким чином знищується, і навіть знищується фізично. Ми звернулися до всіх правоохоронних органів, звертаємося до президента – захистити адвокатів. Ми звертаємося до суддів. Які просто зобов'язані при перших погрозах адвокатів вживати заходи безпеки", - заявила голова Національної асоціації адвокатів України та Ради адвокатів України Лідія Ізовітова.

За її словами, колеги пам'ятатимуть Грабовського.

"Сьогодні у Юри останній суд. Він втратив адвокатське свідоцтво. Але справа честі всіх адвокатів – захистити його пам'ять, і ми будемо все для цього робити", - підкреслила керівник українських адвокаті.

Вона наголосила, що колеги проводять власне розслідування смерті Грабовського та нададуть зібрані матеріали в офіційному суді.

У Києві поховали вбитого адвоката російських ГРУшників Юрія Грабовського

У Києві поховали вбитого адвоката російських ГРУшників Юрія Грабовського

"Людина, яка мало говорила про себе, але в житті була відвертою, щирою, дуже професійною, комунікабельною, доброю. В нього надзвичайно багато друзів. Ми висуваємо єдину версію, і прошу не спекулювати на інших. Прошу всіх журналістів, ви могли проаналізувати всі ті кадри, які були відомі і відкриті. Його смерть пов'язана з професійною діяльністю. З професійною діяльністю, як адвоката, мабуть. Комусь не потрібно, щоб людей захищали професійні і досвідчені адвокати. Ми не висуваємо версій, хто. Ми висуваєм єдину версію – що його смерть пов'язана з адвокатською, професійною діяльністю. Особисті мотиви ми відкидаємо. Проводимо власне розслідування, і цього, поки що, не скажемо. Ми про це скажемо на стадії досудового слідства, в суді, тоді, коли треба буде подавати докази. Ми до цього ставимось нормально. І розуміємо, що перш за все військова прокуратура взяла до свого провадження цю справу, тому що остання справа кримінальна , яку проводив Юрій Грабовський, була пов'язана з розслідуванням військової прокуратури", - підсумувала Ізовітова.

Напередодні тіло адвоката Грабовського упізнала його рідна сестра. Щоб поховати брата, Ольга Грабовська приїхала до України з Ізраїлю, де проживає вже багато років.

За її словами, вбитий був дуже закритою людиною, і про свою роботу ні з ким не розмовляв. Тому те, що сталося, було для сестри шоком. Вона не знала, що Юрій працює на резонансних політичних справах.

Як повідомлялося, 9 березня Грабовський повинен був з'явитися на засідання суду по справі Александрова і Єрофєєва, однак через його відсутність засідання було перенесено. 10 березня Національна поліція України почала розшукувати зниклого адвоката.

Його тіло згодом знайшли в Черкаській області. Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що вбивство було добре профінансовано та ретельно сплановано.

Кореспондент ТСН Тетяна Боковня

Повʼязані теми:

Наступна публікація