Українські автомобілісти заблокували кордон зі Словаччиною

Українські автомобілісти заблокували кордон зі Словаччиною

Фото: УНІАН

Траса паралізована вже понад десять годин.

Неподалік Ужгорода власники автомобілів з іноземною реєстрацією перекрили єдину дорогу на Словаччину. Вони вимагають, аби машинам із номерами Євросоюзу дозволили перебувати в Україні хоча б кілька місяців, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Наразі ж власники таких автомобілів змушені перетинати кордон раз на 5 днів. "Митник мене хоче бачити кожні п'ять днів. Скажіть, людина, яка порушила закон – на неї почепили браслет і вона раз в місяць може прийти і відмітитися. А ми кожні п'ять днів", - обурений учасник акції протесту Юрій Качур.

Єдину дорогу на Словаччину перекрили власники автомобілів з іноземною реєстрацією

Єдину дорогу на Словаччину перекрили власники автомобілів з іноземною реєстрацією

Це не перша подібна акція протесту. Раніше водії блокували контрольно-пропускні пункти на кордонах із іншими державами. Але за такі ініціативи їх штрафували правоохоронці. Тепер, щоб уникнути покарання, активісти стоять за 150 метрів від КПП. Поліції пояснюють, що їхні машини раптово зламалися чи заглухли.

Рух між Україною та Словаччиною в Ужгороді паралізований уже 10 годин. Інші пункти пропуску на Закарпатті працюють у звичному режимі. "Ми будемо стояти до останнього. Ми вже втретє збираємося. Тоді була зима. Так що можемо постояти", - каже учасник акції протесту Олександр Груздєв.

Тиждень тому понад півтисячі авто утворили затор на кордоні з Польщею. А на початку місяця черги спостерігалися також на кордонах із Румунією та Угорщиною.

Повʼязані теми:

Наступна публікація