Українські далекобійники залишаються у "блокаді" на території Росії

Українські далекобійники залишаються у "блокаді" на території Росії

Українські далекобійники залишаються у "блокаді" на території Росії

Про домовленості міністерства інфраструктури та російського мінтрансу водіям не повідомлено.

ТСН зв'язалась з українськими водіями, яких заблокували на території Російської Федерації. Кількадесят вантажівок стоїть у Білогородській області за 80 км від українського кордону.

Як розповіли водії, вони стоять на місці вже третю добу. Причому, їхнім фурам було наказано розміститись на платній стоянці – далекобійники самі сплачують вартість стоянки. Кошти в них закінчуються.

Водночас, їм не повідомлено про домовленість міністерства інфраструктури України з профільним російським міністерством, згідно якої українських водіїв мають пустити додому. Станом на 18:30 вони не мають змоги поїхати ані за пунктом призначення, ані повернутись додому.

"Відібрали документи – техпаспорти, облікові талони. Не дозволяють ні туди і ні сюди, без пояснень. Кажуть: "звертайтесь до мінтрансу РФ"", - розповіли водії.

Нагадаємо, за останній тиждень у результаті ситуації, що склалася, більше 350 вантажівок українського походження були зупинені на території РФ, та більше 300 автомобілів знаходяться в країнах Азії очікуючи на повернення до України транзитом через Росію. Аналогічно на території України активістами було зупинено близько 60 фур, та більше 500 авто накопичились на західному державному кордоні з ЄС, очікуючи повернення до Росії транзитом територією України.

Нагадаємо, Росія 14 лютого цього року в односторонньому порядку зупинила пересування своєю територією всіх авто походженням з України. У відповідь за результатами урядової наради 15 лютого було призупинено дію українських транзитних дозволів до врегулювання ситуації.

У Росії третю добу заблоковані українські далекобійники

У Росії третю добу заблоковані українські далекобійники

Повʼязані теми:

Наступна публікація