Українські прикордонники ігнорують російських колег на адмінкордоні з Кримом

Українські прикордонники ігнорують російських колег на адмінкордоні з Кримом

Фото: Держприкордонслужба України

Прикордонники не реагують на спроби зблизитися від російських окупантів.

Українські прикордонники, призов яких мають відновити, не контактують із російським адміністративним кордоном із Кримом.

Про це повідомив голова Державної прикордонної служби Віктор Назаренко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Наші відносини з російськими прикордонниками адекватні тій військово-політичній ситуації, яка сьогодні склалася на українсько-російському кордоні, а також у районі проведення АТО. Ми сьогодні абсолютно не спілкуємося, і у нас відсутні контакти на адмінкордоні з Кримом із російськими прикордонниками, хоча вони постійно намагаються нас на цей контакт вивести", - сказав Назаренко.

За словами глави Держприкордонслужби, Україна вважає Крим тимчасово окупованою територією, тому не може бути контакту з тими, хто її окупував.

"Щодо наших відносин на мирній ділянці українсько-російського кордону, то там взаємодія відбувається згідно з відповідним законодавством і угодами", - сказав Назаренко.

"Якщо у нас з іншими нашими колегами стосунки дружні, ми спільно з ними охороняємо кордон, а з російськими прикордонниками у нас виключно офіційні відносини, які визначено відповідними угодами між двома країнами", - наголосив глава прикордонного відомства України.

Нагадаємо, що на півострові зберігається складна енергетична ситуація, а 12 грудня стало відомо, що "влада" Криму зупинила постачання електрики з РФ "енергомостом".

Повʼязані теми:

Наступна публікація