Таксисти наживаються на хасидах, які прилітають до України святкувати юдейський Новий рік

Таксисти наживаються на хасидах, які прилітають до України святкувати юдейський Новий рік

Прочани хочуть відвідати могилу духовного лідера

Усього в Умані очікують 27 тисяч прочан.

Доба залишилася до юдейського Нового року і тисячі хасидів збираються святкувати в Умані. Там похований їхній духовний лідер цадик Нахман. Новий рік припадає на ніч проти четвертого вересня, а святкування триватиме три дні. Масовий наплив хасидів уже помітний в аеропорту "Бориспіль", — йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Хасиди летять в Україну на святкування юдейського Нового року. Найбільшу кількість спецрейсів очікують з Тель-Авіва, з вечора і до другої ночі, вони прибуватимуть кожні 15 хвилин.

На гостей націлені не лише камери, а й очі українців. Таке паломництво буває лише раз на рік. Цілими родинами, щоправда, без жінок, вони їдуть вклонятися цадику Нахману і будуть їсти яблука та мед.

У "Борисполі" приземлиться 24 спецрейси лише з Тель-Авіва. Проте прочан чекають з різних куточків світу. Для хасидів виділили спеціальний майданчик. Звідси планують відправити 800 автобусів.

Проте з іншого боку летовища потомлені прочани де змогли, там і посідали. Водії намагаються заробити і хочуть $ 300 за дорогу до Умані. Є ціни і скромніші — 300 грн. А от у звичайній маршрутці вони б доїхали за 50 грн. Проте на свято хасиди нічого не шкодують, на цьому наші таксисти і заробляють.

Щоб гості ніде не нашкодили, за порядком стежить і міліція, і "Беркут".

Нагадаємо, що раніше в аеропорту "Бориспіль" було затримано хасида-зловмисника

Кореспондент ТСН Алла Хоцянівська.

Тисячі хасидів збираються до Умані

Тисячі хасидів збираються до Умані

Повʼязані теми:

Наступна публікація