Українські військові пересуваються із національним стягом і утримують Словʼянськ у щільному кільці

Українські військові пересуваються із національним стягом і утримують Словʼянськ у щільному кільці

Українські військові зміцнюють свої позиції

Бойовикам буде важко вирватися із міста.

Ситуація в Словʼянську залишається напруженою, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Напередодні двоє цивільних людей зникли в Слов'янську. Театральний режисер Павло Юров та волонтер Денис Грищук - сьогодні мали повернутися з Донеччини додому, проте, вже добу не виходять на зв'язок. Близькі хлопців припускають, що вони стали заручниками сепаратистів. Тим часом, ОБСЄ заявила, що сама визволятиме своїх службовців із полону бойовиків. Місію міжнародних спостерігачів ОБСЄ, а також водія та українських військових, які їх супроводжували, захопили вчора. Бойовики заявили, що готові видати заручників лише в обмін на затриманих раніше своїх соратників.

Нині Словʼянськ зусібіч оточений потужними українськими блокпостами. Бандитам навряд чи вдасться звідти вирватися, щоб захоплювати нові населені пункти. Очевидно їм доведеться переодягатися у цивільний одяг та тікати.

На Харківській трасі українські вояки копають окопи та облаштовують кулеметні гнізда. Вони ретельно оглядають вантажівки, шукають зброю у багажниках легковиків.  Українські військові пересуваються дорогами тільки з піднятим національним прапором, спецпризначенці не залишаються на місці, постійно змінюють дислокацію. Військові також продовжують на ґвинтокрилах партулювати Словʼянськ, скидають мешканцям пачками інструкції, як себе поводити у місті.  

Також в СБУ вже четверту добу утримують депутата Словʼянської міськради Вадима Сухоноса.

ОБСЄ направила в Україну команду для визволення полонених

ОБСЄ направила в Україну команду для визволення полонених
 

Чоловікові приписують спілкування із сотником Євромайдану. А ще у Словʼянську учора поховали проросійського активіста, 22-річного Олександра Любенця. Він загинув на блокпосту, який атакували українські військові у той час, коли "зелені чоловічки" завбачливо відступили.

 

Нагадаємо, що СБУ стверджує, що у Слов'янську бойовики хочуть використати представників ОБСЄ в якості "живого щита"

Кореспондент ТСН Олександр Загородний.

Повʼязані теми:

Наступна публікація