Українські військові склали найдовший за історію ЗСУ понтон через Дніпро

Українські військові склали найдовший за історію ЗСУ понтон через Дніпро

Українські військові склали найдовший за історію ЗСУ понтон через Дніпро

Навчання відбуваються на Херсонщині.

Півкілометровий понтонний міст через Дніпро збудували українські військові на Херсонщині і переправили на протилежний берег важку військову техніку. Такі тренування відбулися вперше за історію Збройних сил незалежної України, йдеться у сюжеті ТСН.16:45.

Ширина Дніпра у цьому місці майже 600 метрів. Понтонну переправу складають частинами, а потім з'єднують. На сьогодні це – найдовша відстань, через яку переправляються наші військові. Спочатку на воду спускають плавучі транспортери. Катери страхуватимуть нижче за течією.

Сім десятків величезних понтонних планок складають бійці шести рот з усієї України. Переправу на такій відстані мають збудувати за дві години. До цього провели чимало навчань, але відстані були меншими.

"Зараз дійшли до великої річки - Дніпро. Ширше, ніж Дніпро у нас немає? Може ви знаєте, підкажіть, я і туди поїду, наведемо там", - прокоментував начальник інженерних військ Збройних сил України Юрій Лукашик.

Солдати інженерних військ з'єднують частини вручну. Потім контролюють переправу з берега.

Зведення переправи: на Херсонщині відбулися військові тренування вперше за історію ЗСУ

Зведення переправи: на Херсонщині відбулися військові тренування вперше за історію ЗСУ

Крім інженерів-понтонників до планування переправи долучають топографів. Карту вони створили у польових умовах і обрали для навчань найвигідніше місце.

За час війни на Сході України ворог навмисно підривав мости. Тому відпрацювання українською армією швидко наводити переправи – це стратегічне уміння.

"Ви розумієте, мостів не так багато через Дніпро, вони можуть бути пошкоджені. Ми знаходимось на двох берегах. Війська повинні переправлятись на ту сторону. Це єдиний надійний спосіб великі маси переправити на інший берег", - розповів заступник начальника центрального управління воєнно-транспортного та навігації Сергій Прищепа.

У двогодинний норматив військові вклалися. Переправу такої довжини зробили вперше в історії збройних сил України. Щоправда, армійці зізналися, перед приїздом високого командування добряче потренувалися. Шестисотметровий понтон складали і розкладали кілька разів протягом 4-х днів.

Нагадаємо, 18 жовтня по всій території України розпочалися стратегічні командно-штабні навчання "Рубіж-2016", вони триватимуть протягом тижня.

Кореспондент ТСН Олена Ваніна

Повʼязані теми:

Наступна публікація