Українські військовослужбовці отримали понад 140 млн грн за участь в АТО - Міноборони

Українські військовослужбовці отримали понад 140 млн грн за участь в АТО - Міноборони

Фото: Reuters

Сім'ям загиблих військовослужбовців ЗСУ - учасників АТО виплачено 1 мільярд 317,5 мільйона гривень одноразової грошової допомоги. 

Українські військовослужбовці отримали 1 мільйон 120 тисяч гривень за знищену військову техніку бойовиків на Донбасі.

Про це сьогодні, 28 жовтня, повідомив речник Міністерства оборони Олексій Чернобай, передає УНІАН.

"На сьогодні українські військовослужбовці отримали 1 мільйон 120 тисяч гривень за знищену військову техніку противника, 6 мільйонів 165 тисяч гривень — за виконання бойових завдань у складі підрозділів і понад 136,5 мільйонів гривень — за безпосередню участь у бойових діях", - сказав він.

За його словами, сім'ям загиблих військовослужбовців ЗСУ - учасників АТО виплачено 1 мільярд 317,5 мільйона гривень одноразової грошової допомоги. Чернобай також зазначив, що 658,5 мільйона гривень допомоги учасники АТО отримали у зв'язку з пораненням та інвалідністю.

Речник Міноборони наголосив, що з початку проведення АТО ЗСУ отримали значну кількість медикаментів та медичного обладнання від іноземних країн у вигляді партнерської допомоги. В рамках контрактів міжнародної технічної допомоги Міноборони отримало від США медичних матеріалів на загальну суму близько 10,5 млн дол.

"У рамках гуманітарної допомоги українське військо отримало медикаменти та медичне обладнання від США на загальну суму понад 14 мільйонів доларів, від Китаю - на понад 3 мільйона доларів, від Великої Британії - на близько 326 тисяч фунтів, Канади - на понад 300 тисяч доларів, а також фінансову допомогу від Франції, Угорщини, Польщі, Швейцарії та Німеччини", - додав Чернобай.

Також, за його словами, наразі очікується медична гуманітарна допомога Збройним силам України від Канади, Швейцарії, Великої Британії, Німеччини, США та Пакистану.

Нагадаємо, вчора, 27 жовтня, президент України Петро Порошенко заявив, що в Україні немає антитерористичної операції, є лише факт російської агресії.

"У нас немає ніякого АТО, у нас є агресія Російської Федерації проти суверенної, незалежної нашої держави. Коли я був обраний президентом, то про це ще дуже сором'язливо говорили, і ключове моє завдання було, щоб це визнав світ – факт агресії. Це не просто задовольняє наше право на правду, а це має відповідні юридичні наслідки. Я можу привітати вас, бо головна мета росіян була продемонструвати ситуацію, коли це є внутрішній конфлікт всередині України, а "ми готові бути посередниками". Ми не дали їм цього зробити", – наголосив президент.

Повʼязані теми:

Наступна публікація