Український стартапер створив жалюзі, які забезпечать всю квартиру електроенергією

Український стартапер створив жалюзі, які забезпечать всю квартиру електроенергією

Фото: ain.ua

Такий гаджет буде коштувати близько 300 $.

Український стартапер створив жалюзі, які зможуть забезпечити квартиру електроенергією.

Винахідник Євген Ерік презентував пристрій на конференції iForum в Києві. Жалюзі генерують електрику в достатній кількості для квартири. Всі складові сонячних панелей, а також контролери випущені в Україні, повідомляє AIN.UA.

Одне вікно, прикрашене таким гаджетом, зможе генерувати до 100 кіловат енергії в місяць. А коштуватимуть такі жалюзі приблизно 300 доларів з установкою.

Фото: ain.ua

"Такі жалюзі, встановлені в трикімнатній квартирі з вікнами, що виходять на південь, здатні виробляти до 600 Ватт на годину або близько 4 кВт в день, а це 100 кВт на місяць. Середнє споживання квартири коливається від 100 до 250 кВт в місяць", – розповів Євген.

Отримана енергія зберігається і направляється в мережу, щоб живити електроприлади в будинку. А надлишок енергії можна зберігати й накопичувати, а за бажання навіть продавати за зеленим тарифом обленерго, стверджує винахідник.

"Вартість кіловата при споживанні – 1,8 грн, при продажу електроенергії за "зеленим" тарифом – 4 грн".

Фото: ain.ua

За словами Євгена, забезпечити квартиру такого роду електроенергією потрібно близько 300 доларів, проте повний перехід на сонячну енергію більш витратний.

"Відключитися від зовнішніх мереж можливо при обладнанні понад 10 метрів квадратних вікон, що виходять на південну сторону, і використанні акумулятора для накопичення і інвертора. В якості акумулятора може використовуватися навіть Tesla PowerWall. SolarGaps ідеальні з Tesla Powerwall", – заявив стартапер.

Місія проекту глобальна: врятувати планету.

"Сьогодні більше 50% жителів Землі проживають у містах. Ми хочемо дати їм можливість брати зелену енергію прямо з вікон", – додав Ерік.

Нагадаємо, 1 березня в Україні на чверть зросли тарифи за електроенергію. Тепер ті, хто споживає до 100 кіловат, платитимуть 57 копійок за кіловат; до 600 кіловат – 99 копійок; понад 600 кіловат – одну гривню 56 копійок.

Дворічний графік підвищення тарифів затвердили ще в лютому 2015 року. Відтак, ціни на електрику виростуть ще двічі – 1 вересня 2016-го та 1 березня 2017-го.

Повʼязані теми:

Наступна публікація