Українському десантному кораблю присвоїли ім'я загиблого Героя АТО

Українському десантному кораблю присвоїли ім'я загиблого Героя АТО

Середній десантний корабель ”Кіровоград” / Фото: УНІАН

Рішення про присвоєння кораблю імені Юрія Олефіренка було ухвалене, зважаючи на його особливі заслуги перед Батьківщиною.

Президент Петро Порошенко присвоїв ім'я загиблого в АТО бійця Юрія Олефіренка середньому десантному кораблю "Кіровоград" 5-ї бригади надводних кораблів Південної військово-морської бази ВМС України. 

Про це йдеться у повідомленні прес-службі глави держави.

Згідно із указом, рішення про присвоєння кораблю імені капітана І рангу Юрія Олефіренка було ухвалене, зважаючи на його особливі заслуги перед Батьківщиною та зразкове виконання навчально-бойових завдань екіпажем корабля.

"Незламний бойовий дух, мужність і професіоналізм флотського спецназу, морських піхотинців, виявлені під час оборони Донбасу, є прикладом виняткової військової звитяги і честі. Захищаючи Донбас та його морську перлину – Маріуполь, військові моряки вписали чимало героїчних сторінок у літопис Української держави", - сказав Порошенко на урочистостях з нагоди Дня ВМС в Одесі.

Командир Морського центру спеціального призначення, капітан I рангу Олефіренко загинув 16 січня 2015 року поблизу Маріуполя. Його підрозділ потрапив під мінометний обстріл. Офіцер закрив собою трьох підлеглих від вогню, сам при цьому зазнав поранення. Дорогою до лікарні командир помер.

Повʼязані теми:

Наступна публікація