"Укрзалізниця" змінить керівників чотирьох ключових заводів через мільйонні збитки

"Укрзалізниця" змінить керівників  чотирьох ключових заводів через мільйонні збитки

Перевірки встановили факти масових службових зловживань. 

ПАТ "Укрзалізниця" вирішило замінити керівний чотирьох ключових підприємств залізничної галузі через  фінансово-господарські зловживання. Про це повідомляє прес-служба товариства.

Зокрема, ротації керівного складу стосуватимуться Дніпропетровського тепловозоремонтного заводу, Запорізького електровозоремонтного заводу, Гніванського заводу спецзалізобетону та Коростенського заводу залізобетонних шпал.

За даними залізничників, наймасштабніші порушення були виявлені на Запоріжжі. Так, підприємство із порушенням закону набрало кредитів на майже на 30 мільйонів гривень та завершило 2015 рік із збитками на величезні суми.

"Підприємство завершило 2015 рік зі збитком 18,3 млн гривень. Незважаючи на збитковий фінансовий результат, завод на 18,8 млн грн перевищив витрати, затверджені фінансовим планом, що є порушенням п. 2 ст. 75 Господарського кодексу. Окрім того, з порушенням законодавства завод самовільно залучив 29,9 млн грн кредитних коштів, за користування якими сплачено 425 тис. гривень відсотків", - йдеться у повідомленні.

Також під час перевірок були зафіксовані випадки завищення вартості ремонтів електровозів – виставлялися рахунки за роботи, які фактично не виконували. Окрім цього, є факти безпідставного списання матеріалів на ремонти,  порушень визначених на підприємстві процедур при здійсненні закупівель товарів, робіт та послуг.

Всі  матеріали перевірок передано до правоохоронних органів.

Також в "Укразалізниці" закликали колективи вказаних підприємств не саботувати роботу та виконувати свої безпосередні завдання.

Як повідомлялося раніше, 20 квітня, Кабінет міністрів України призначив керівником "Укрзалізниці" поляка Войцеха Бальчуна, який виводив із кризи відповідні підприємства у себе на батьківщині, а окрім того грає у рок-гурті. 
 

Повʼязані теми:

Наступна публікація