Укренерго пообіцяло дати Криму світло протягом 24 годин

Укренерго пообіцяло дати Криму світло протягом 24 годин

Криму обіцяють світло за 24 години. / Фото: Reuters

Ремонтні бригади "Укренерго" приступили до виконання ремонтних робіт

Керівництво Херсонської області повідомляє, що енергетики 31 грудня почнуть ремонтні роботи на ЛЕП "Каховська – Титан", якою постачається електрика до Крим.

Про це йдеться у повідомленні Херсонської ОДА з посиланням на начальника управління інформполітики державного підприємства "Укренерго" Зиновія Буцьо.

За його словами, станом на 17.00, 31 грудня, ремонтні бригади "Укренерго" приступили до виконання ремонтних робіт на ПЛ 220 "Каховська-Титан". За словами Буцьо, ремонтні бригади вже закінчили демонтаж зруйнованої електроопори.

Плановий термін виконання необхідних робіт на об'єкті – 24 години. За сприятливих умов відновлення працездатності ПЛ можливе до кінця поточної доби.

Як відомо, 30 грудня, вночі, у районі села Богданівка Каховського району в результаті спрацювання системи релейного захисту було перервано постачання електроенергії по лінії 220 ПЛ "Каховська-Титан", у результаті чого подача електроенергії до АР Крим повністю призупинена.

Два райони Херсонської області Каланчацький та Чаплинський заживлено за резервною схемою. За висновками експертів вибухотехнічної служби, яка працювала на місці аварії - опору пошкоджено внаслідок вибуху.

Зараз Крим забезпечується за рахунок власної генерації, генераторних установок із Росії та енергомостом із Кубані.

Повʼязані теми:

Наступна публікація