"Укрзалізниця" запустила новий напрямок вагона-автомобілевоза

"Укрзалізниця" запустила новий напрямок вагона-автомобілевоза

Фото: УНІАН

Відтепер, українці зможуть подорожувати з Києва до Ужгорода разом зі своїм автомобілем.

З 13 червня українські пасажири зможуть подорожувати зі своїм авто з Києва в Ужгород завдяки новому напрямку вагона-автомобілевоза.

Про це повідомили у прес-центрі "Укрзалізниці".

"Для покращення сервісу і зручності пасажирів Укрзалізниця призначила курсування вагона-автомобілевоза у складі поїзда № 81/82 Київ – Ужгород. Скориставшись цією послугою, пасажир може дістатися до місця призначення залізницею разом зі своїм автомобілем, при цьому відпочиваючи в комфортних умовах та зберігаючи ресурс авто. Оформити перевезення автомобіля у спеціальному вагоні поїзда № 81/82 Київ – Ужгород можна вже з 13 червня", - йдеться у повідомленні.

Як повідомили у прес-службі, вагон-автомобілевоз у складі поїзда № 81/82 Київ – Ужгород вирушатиме з Києва з 13 червня по понеділках, середах та п'ятницях, а зворотно з Ужгорода з 14 червня по вівторках, четвергах та суботах.

Оформити перевезення автомобіля та отримати його на місці призначення  пасажири можуть в багажних відділеннях вокзалів щоденно з 8:00 до 17:00.

"Оформити перевезення автівки та придбати квитки для пасажирів, які її супроводжують, можна одразу в обох напрямках. Вартість перевезення автомобіля залежить від його ваги та дальності поїздки", - зазначили у службі.

Також Укрзалізниця змінює періодичність курсування вагона-автомобілевоза за маршрутом Київ – Львів – Київ у складі поїзда № 49/50 сполученням Київ – Трускавець – Київ. Так, з 10 червня вагон-автомобілевоз вирушатиме із Києва по п'ятницях (замість п'ятниці та суботи), зі Львова з 12 червня – по неділях (замість суботи та неділі).

Також варто нагадати, що окрім цих поїздів, вагони-автомобілевози наразі курсують також у складі поїздів №  79/80 Київ – Дніпропетровськ – Київ, № 41/42 Дніпропетровськ – Львів – Дніпропетровськ та  № 63/64 Дніпропетровськ – Одеса – Дніпропетровськ.

У прес-центрі повідомили, що за 5 місяців 2016 року вагонами-автомобілевозами перевезено 1991 автомобіль, тоді як за відповідний період минулого року – 871 автомобіль.

Вагон-автомобілевоз – це ціліснометалевий вагон, у середині якого передбачені спеціальні засоби для кріплення автомобіля, а також система охорони. Його місткість 4 – 8 автомобілів залежно від габаритів. Вагон-автомобілевоз супроводжує провідник, який оформляє опис транспортного засобу, координує завантаження й вивантаження та забезпечує збереження авто на шляху прямування.

Нагадаємо, для українців влітку курсуватимуть 26 сезонних поїздів. "Укрзалізниця" відкрила продаж квитків на 14 сезонних поїздів, які курсуватимуть до Одеси, Миколаєва, Херсона та приазовських курортів України. 

Квитки на ці поїзди вже можна придбати через онлайн-сервіс резервування та продажу квитків booking.uz.gov.ua або в залізничних касах. Загалом у графіку руху пасажирських поїздів на літо 2016 року передбачено курсування 26 сезонних поїздів у внутрішньому сполученні. Крім цього, у періоди підвищення попиту на перевезення та на пікові дати Укрзалізниця традиційно призначатиме додаткові поїзди в популярних напрямках.

Повʼязані теми:

Наступна публікація