Умеров прирівняв умови в психлікарні до катувань

Умеров прирівняв умови в психлікарні до катувань

Фото: УНІАН

Треба мати велику силу волі, щоб витримати це.

Заступник голови Меджлісу Ільмі Умеров розповів про жахливі умови утримання в психіатричній клініці в інтерв'ю "Deutsche Welle".

"Ти знаходишся у відділенні психіатричної клініки закритого типу із санвузлом в жахливому стані. Ти постійно контактуєш зі справжніми божевільними, які довгий час, роками знаходяться в цьому відділенні. Це метод впливу на нормальну людину. Три тижні провести в таких умовах - це така екзекуція, яку можна назвати одним великим катуванням. І треба мати достатньо велику силу волі, щоб це спокійно перенести", - зазначив Умеров.

За його словами, серед хворих був щонайменше одна адекватна людина, з якою можна було спілкуватись. З відвідувачами дозволялось зустрічатись лише на території лікарні.

Умеров також повідомив, що відмовився від їжі в клініці.

"Їв тільки те, що приносили з дому, не приймав ніяких медичних препаратів з рук персоналу", - зазначив заступник голови Меджлісу.

Однак найгірше за три тижні для нього було "сходити в туалет".

"Найважче з побутових умов було сходити в туалет. Туалет цього, так званого, дев'ятого відділення психіатричної клініки хворі перетворили на клуб. Вони заходять туди поспілкуватися, покурити, чай попити, а місце, де випорожняються, не закрите, і виходить, як на сцені сидиш. Перші п'ять днів я не міг сходити в туалет, потім поскаржився адміністрації, і мені дозволили користуватися службовою вбиральнею", - пояснив Умеров.

Ільмі Умерова випустили із сімферопольської психоневрологічної лікарні

Ільмі Умерова випустили із сімферопольської психоневрологічної лікарні

Нагадаємо, лідер кримських татар був затриманий 29 січня 2015 року. У червні колишні адвокати Надії Савченко Марк Фейгін і Микола Полозов заявили, що вступають у справу як захисники.

9 серпня Полозов повідомив про безпрецедентні порушення кримінального кодексу з боку суддів

У четвер, 18 серпня, стало відомо, що Умерова переводять до психіатричної лікарні. Його донька, Айше Умерова заявила, що психічно він здоровий, однак нездужає від хвороби Паркінсона та цукрового діабету. Через кілька днів тримання у лікарні стан Умерова різко погіршився.

Вже вчора, 7 вересня, Умерова звільнили.

Повʼязані теми:

Наступна публікація