Унікальний собака-мандрівник "підкорив" уже пів-Європи

Унікальний собака-мандрівник "підкорив" уже пів-Європи

Унікальний собака-мандрівник "підкорив" уже пів-Європи

Песик зі Львова саме збирається в нову подорож.

Пес-мандрівник долає тисячі кілометрів за рік, разом зі своїми господарями піднімається високо в гори і навіть має спеціальне кріплення для альпінізму. Безпритульного собаку родина колись підібрала на вулиці, а тепер бере з собою у кожну подорож і мандрів без нього не уявляє, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Канали Венеції і прогулянка на гондолах, сходження на гірські вершини та купання в Адріатичному морі – у багатій мандрівній біографії львівської собачки Лади це лише неповний перелік місць, де вона встигла побувати за останні кілька років. Усі подорожі своєї улюблениці сім'я ретельно знімає на камеру.

Усі місця, які відвідала сім'я, Ігор Замлелов наносить на карту. Жартує, що маршрутів, де їхня маленька команда ще не встигла побувати, залишається усе менше.

"Ось тут позначена вся наша географія. Болгарія, Румунія, Угорщина, Австрія, Італія, Чехія, Польща, Словаччина, Словенія, Німеччина і так далі", - каже львів'янин.

Міжнародний паспорт з усіма необхідними щепленнями, чіп-ідентифікатор та ветеринарне свідоцтво – документів, аби пес міг спокійно мандрувати за кордоном, потрібно не так уже й не багато. А саме страх перед їх оформленням, каже господар пса, і зупиняє українців, аби брати з собою в подорож домашніх улюбленців. Спеціально для них мандрівник написав книгу, де розписав усі тонкощі мандрів з чотирилапими.

У Львові безпритульний собака став мандрівником

У Львові безпритульний собака став мандрівником

"Багато власників собак половину цих документів уже мають, у кого собаки породисті. Мені довелося починати з нуля, бо в нас знайда – жодних документів, тільки вуса, лапи та хвіст, як казав кот Матроскін", - розповів Ігор Замлелов.

Львів'яни кажуть, що у Європі для туристів з тваринами практично немає заборон. Навпаки – люди, які подорожують із псами, там викликають симпатію.

Сім'я подорожує світом на автомобілі, Лада навіть має власні ремені безпеки. Собака дуже любить подорожувати. Щойно сім'я збирає речі, вона захоплено гавкає та крутить хвостом. Зараз усі троє збираються в нову подорож. Цього літа їдуть до Балтійського моря.

Раніше кумедний пес-шпигун зачарував користувачів соцмереж своєю поведінкою.

Кореспондент ТСН Степан Грицюк

Повʼязані теми:

Наступна публікація