Університет у Львові не розриватиме угоди з кухарями, які отруїли 13 чоловік

Університет у Львові не розриватиме угоди з кухарями, які отруїли 13 чоловік

Фото: Getty Images

Керівництво навчального закладу наголошує на дуже вигідних умовах контракту.

До 13 зросла кількість людей, які отруїлися в трапезній Українського католицького університету у Львові. Студенти, викладачі та діти їли курятину, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Першокурсниця Мстислава першою потрапила до лікарні. Дівчині стало зле просто на парі. "Я зранку з'їла млинець з куркою, а потім в обід картоплю. Після обіду в мене почав боліти живіт і нудити, в голові паморочилося. Викликали швидку", - розповіла Мстислава Нестерук. Стан її та інших потерпілих медики оцінюють, як середньої важкості. "Стан покращується, не гарячкують, явища діареї, блювоти зменшуються на тлі проведеного лікування", - запевнила лікар-інфекціоніст Людмила Гринів.

Про причини того, що сталося, говорити зарано. "За попередніми даними, це гостра кишкова інфекція. Що це може бути – з'ясує лабораторія, але враховуючи клінічну картину, ймовірно, це буде сальмонельоз", - обережно припускає головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко. Офіційні результати обіцяють оприлюднити в перший день листопада.

У їдальні одного з відомих українських університетів отруїлося 13 людей

У їдальні одного з відомих українських університетів отруїлося 13 людей

Зазвичай у цій їдальні сила-силенна людей, бо там харчуються не тільки студенти та викладачі УКУ, а й працівники сусідніх фірм та організацій. Нині трапезна зачинена, там працюють фахівці, які мають з'ясувати причину масового отруєння людей. Уже три роки послуги з харчування університету надає відома у Львові компанія, і це не перший для неї випадок масового отруєння людей. Речник фірми каже, того дня в їдальні їло понад тисячу людей, а млинців з куркою було 40 порцій. "Ми перевіряємо всіх, тобто це і здоров'я наших працівників, постачальників, і також продукти, з яких готували в цей день – всі відправили на перевірку", - запевнила представник компанії Христина Брага.

Якщо з'ясується, що люди захворіли з вини компанії, їм обіцяють компенсувати вартість лікування. Адміністрація університету отруєння називає прикрим інцидентом. Розривати угоду із фірмою не збираються, бо умови дуже вигідні – за 60 гривень студент отримує триразове харчування. "Це в нас сталося вперше, ми задоволені співпрацею… Вони витримують дуже добрі цінові параметри для наших студентів, студенти мають добру знижку", - пояснив проректор УКУ Мирослав Сеник.

Кореспондент ТСН Наталка Волосацька

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Схуднення та здорове харчування
Наступна публікація