Ув'язнений майор ЗСУ твердить, що склад боєприпасів у Сватовому підпалили з повітря

Ув'язнений майор ЗСУ твердить, що склад боєприпасів у Сватовому підпалили з повітря

Керівник складів зі зброєю винуватить у трагедії диверсантів / Фото: Reuters

Офіцер говорить про ту саму схему, за якою нещодавно диверсанти атакували військові об'єкти на Донеччині та Запоріжжі.

Печерський суд Києва залишив під вартою керівника сватівського складу боєприпасів Олександра Литвиненка. Термін перебування на гауптвахті йому подовжено до 9 квітня, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Адвокат подаватиме апеляцію на запобіжний захід. За словами юриста, коли підозрюваний перебував на свободі, то тікати не намагався. А вдома в нього лишилася неповнолітня донька.

Майор Литвиненко звинувачується в службовій недбалості, що призвела до загибелі чотирьох військовослужбовців. Йому інкримінують той факт, що снаряди зберігалися без навісу, а єдина пожежна машина покинула частину. Сам обвинувачений стверджує, що склад зайнявся через диверсію. А за названі речі відповідали геть інші керівники.

"На склад боєприпасів були скинуті з безпілотного апарату боєприпаси запалювального типу. Я не знаю, які. Помаранчеві кулі. Це бачили свідки, це бачили мої підлеглі. Як хтось туди бензину плеснув – і воно начало загоратися", - розповів він.

Пожежа на артилерійському складі в місті Сватове на Луганщині спалахнула торік 29 жовтня. Понад три тисячі тонн боєприпасів горіли більше доби. Через вибухи 16 людей були поранені, зруйновані навколишні будинки.

У листопаді волонтер зі Сватового розповів кричущі факти про склади зі зброєю. За його словами, трагедія була логічною та передбачуваною.

Печерський суд Києва залишив під вартою керівника Сватівського складу боєприпасів

Печерський суд Києва залишив під вартою керівника Сватівського складу боєприпасів

Повʼязані теми:

Наступна публікація