Уже дев'ять областей України блокують російські фури

Уже дев'ять областей України блокують російські фури

Фото: УНІАН

Географія транспортної блокади поширилася на Лівобережну Україну.

До блокади вантажівок з російськими номерами і російськими товарами підключилися активісти ще трьох областей України - Івано-Франківської, Сумської та Вінницької.

На Сумщині активісти взяли під контроль трасу Юнаківка - Суми, повідомляє телеканал "112 Україна" з посиланням на учасника акції Івана Бортника.

Активіст розповів, що акція розпочалася в неділю, 14 лютого, о 8 ранку. Але станом на 14.00 жодної російської фури не було. Учасниками блокади мають намір також блокувати трасу Київ - Москва.

У Вінницькій області до блокади готові приєднатися 500 осіб. За словами координатора акції в цьому регіоні Світлани Бевз, блокування руху російських фур відбуватиметься в Могильові-Подільському, Ямполі та Піщанці, де знаходяться переходи через кордон з Молдовою.

"Сьогодні ми вивчаємо питання і готуємося в правовому полі визначити основні орієнтири. Також підготували лист-звернення до обласної ради і хочемо звернутися в поліцію, щоб організувати спільні пости", - повідомила Бевз.

Нагадаємо, що 12 лютого активісти трьох областей – Львівської, Закарпатскьої та Волинської –розпочали безстрокову акцію блокування російських фур, які прямують в напрямку Європи. Згодом до них приєдналися Житомирська, Рівненська та Чернівецька області.

У відповідь на це Росія в неділю, 14 лютого, почала блокувати рух українських вантажівок. У Міністерстві транспорту РФ повідомили, що такі заходи зберігатимуться до врегулюванн ситуації з "неправомірним блокуванням російських вантажних автотранспортних засобів на території України". 

Безстрокова акція з блокування руху російських фур поширюється Західною Україною

Безстрокова акція з блокування руху російських фур поширюється Західною Україною

Повʼязані теми:

Наступна публікація