В аеропорту "Бориспіль" за три місяці сталося 50 крадіжок багажу пасажирів

В аеропорту "Бориспіль" за три місяці сталося 50 крадіжок багажу пасажирів

Із цим явищем на летовищі вирішили активно боротися.

За останні три місяці правоохоронці зафіксували майже півсотні випадків зникнення речей із багажу в аеропорту "Бориспіль". Посилення служб охорони дозволило третині потерпілих повернути своє майно, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Нечистими на руку зазвичай виявляються вантажники, які розрізають валізи та крадуть звідти речі. Цуплять переважно гроші та ювелірні прикраси. Мобільні телефони та ґаджети не чіпають, оскільки їх правоохоронцям дуже легко відслідкувати. У "Борисполі" кажуть, що проблема існує в аеропортах по всьому світі, і що дивно – крадії зазвичай небідні люди, працюють роками та мають непогані будинки.

Працівники аеропорту "Бориспіль" розповіли, як захистити свій багаж від крадіїв

Працівники аеропорту "Бориспіль" розповіли, як захистити свій багаж від крадіїв

Найчастіше крадії працюють в окремому транспорті дорогою до літака. "Більшість випадків відбувається на етапі вантаження з візка на борт літака. Там ракурс відеозйомки, яку проводить менеджер із безпеки, інколи не дозволяє йому кожну сумку побачити", - каже керівник летовища Євгеній Дихне.

Пасажирам він радить купувати надійні валізи – з кодовими замками, аби важко було відкрити. А також та яскраві – так крадіям важче непомітно порпатися в речах пасажира. Найпростіший спосіб уберегти майно – запакувати його в целофанову плівку. Це можна зробити не лише в аеропорту, але й вдома – так буде значно дешевше.

У разі виявлення нестачі речей у валізі пасажирам радять одразу ж звертатися до керівництва аеропорту через інтернет або телефоном. Вказувати потрібно рейс, вкрадені речі, прізвище, доцільно буде сфотографувати бірку та сам багаж. Уже за пять днів, обіцяють працівники летовища, вони прозвітують про перебіг розслідування.

Кореспондент ТСН Тетяна Боковня

Повʼязані теми:

Наступна публікація