Агентство з запобігання корупції закрило доступ до системи е-декларування

Агентство з запобігання корупції закрило доступ до системи е-декларування

Фото: ipshnik.com

Обмеження діятимуть до 1 вересня.

На офіційному сайті Національного агентства з питань запобігання корупції тимчасово припинено доступ до системи е-декларування, повідомляє агентство на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема, сьогодні набуло чинності рішення НАЗК стосовно внесення змін до деяких рішень щодо функціонування Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

У агентстві нагадують, шо система електронного декларування розпочне роботу у повному обсязі з 1 вересня 2016 року.

Гройсман наказав 1 вересня запустити е-декларування і назвав ганьбою суперечки з пошуку винних

Гройсман наказав 1 вересня запустити е-декларування і назвав ганьбою суперечки з пошуку винних

Нагадаємо, 15 серпня запрацювала скандальна система електронного декларування статків чиновників. 19 серпня народні депутати Іван Винник і Антон Геращенко провели спеціальну прес-конференцію, на якій повідомили, що їхні "хакери-добровольці" змогли розмістити у державному реєстрі електронних декларацій фальшиву декларацію від імені Рябошапки. У ній зазначено, що він отримав 25 млн гривень в якості гонорару від ТОВ "Неякісний розробник".

22 серпня Корчак наголосила, що фальшива декларація від імені Руслана Рябошапки була внесена в базу електронних декларацій за сприяння державного підприємства "Українські спеціальні системи". "Подача декларації Рябошапки Р.Г. 19.08.2016 до системи була здійснена за допомогою дійсного електронного цифрового підпису, що не належить члену НАЗК Рябошапці Руслану Георгійовичу.

При цьому файл підпису цієї декларації містить посилання на акредитований центр сертифікації ключів Державного підприємства "Українські спеціальні системи"", - повідомила вона. "Несанкціонованого втручання в роботу системи електронного декларування 19.08.2016 не було", - процитувала Корчак висновки комісії. Вона додала, що в складі комісії взяли участь представники НАЗК, ПРООН, ТОВ "Міранда" та громадські активісти.

Своєю чергою УСС спростували свою причетність до зламу е-декларуванняДокази, наведені главою Національного агентства з питань запобігання корупції Наталією Корчак, зв'язківці відкинули як недостатні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація