В анексованому Криму знесуть атомну електростанцію

В анексованому Криму знесуть атомну електростанцію

Фото: crimeaz.ru

Отримані від демонтажу будматеріали використають для зведення Керченського мосту.

В окупованому Криму у місті Щолкіне вирішили знести недобудовану атомну електростанцію, а будматеріали використати для будівництва Керченського моста.

Про це повідомили у прес-службі так званої Держради РК.

"В ході засідання депутати також прийняли рішення узгодити Міністерству майнових і земельних відносин Криму списання з балансу ГУП РК "Центр комплексного постачання будівельних матеріалів" об'єкта незавершеного будівництва будмайданчика недобудованої Кримської атомної електростанції в місті Щолкіне, що складається з будівлі пускорезервної котельні, зливної естакади, споруд мазутосховища і фундаменту димаря", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наразі усі споруди перебувають у напівзруйнованому аварійному стані, і їхня подальша експлуатація неможлива.

"Звільнений майданчик надалі планується використовувати для розміщення Щолкінського технопарку, а отримані в результаті демонтажу будматеріали - для будівництва транспортного переходу через Керченську протоку", - додали у прес-службі.

Нагадаємо, раніше лідер кримських татар Мустафа Джемілєв повідомив, що Росія реставрувала ядерне сховище в окупованому Криму і завезла на півострів зброю. За його словами, наразі військовий шлях повернення Криму відпадає через інформацію про ядерну зброю.

Повʼязані теми:

Наступна публікація