У Бердичівську поліклініку підкинули триденне немовля

У Бердичівську поліклініку підкинули триденне немовля

Медики припускають, що дитині не більше трьох днів від народження

Дівчинку назвали Надією.

Бердичівські медики під кабінетом знайшли покинутий пакунок із немовлям. Лікарі півтори години очікували на матір, а потім, не дочекавшись, про знайду повідомили в поліцію. Малеча нині в пологовому відділенні Бердичева, йдеться в ТСН.16.45.

Мати покинула дитину в поліклініці під кабінетом ЛОРа. Пакунок із немовлям знайшли на стільцях. Лікарка й забрала її до себе в кабінет і чекала на маму. Та згодом зрозуміла, що по дівчинку ніхто не прийде.

"Це емоції, це жіночі емоції, що вона все-таки з ним по-совісті вчинила, дитина була нагодована, вона не плакала", - розповідає лікарка.

Знайда нині в палаті інтенсивної терапії пологового будинку. Дівчинка цілком здорова, доношена, вагою 3 700. Маля назвали Надійкою, як і лікарку, що її знайшла.

Медики припускають, що дитині не більше трьох днів від народження. І, ймовірно, мама народжувала дитину сама, вдома.

"Пуповина була ниткою перев'язана. Ми зазвичай накладаємо зажими, той зажим не так легко зняти. По добі - в неї десь друга-третя доба. А де вона народилась, чи вона з дому? Скоріше за все - десь у таких умовах, поза лікарняним закладом", - розповідає лікар-неонатолог акушерського відділення ЦМЛ м.Бердичева Катерина Бенар.

Дівчинка була вдягнута в чистий, але старий одяг. Лікарі припускають, що мама могла підкинути немовля через фінансові труднощі.

Поліція вже розшукує матір дівчинки. За залишення дитини у небезпеці їй, у разі встановлення особи, загрожує позбавлення волі до трьох років. А медики вкотре нагадують про вікна життя, які є в кожному пологовому. Там можна анонімно зоставити дитину.

"Тут немає ні камер, при відкритті цього вікна спрацьовує сигналізація, і вийде медичний працівник", - пояснює заступник головного лікаря Бердичівської міської лікарні Олег Марченко.

Підкинуте дитя ще кілька днів триматимуть у пологовому відділенні Бердичівської лікарні, а потім переведуть до будинку дитини в Житомирі. Соціальні служби спробують знайти Надійці нову родину.

Покинутий пакунок з немовлям знайшли під кабінетом лора у Бердичеві

Покинутий пакунок з немовлям знайшли під кабінетом лора у Бердичеві

Повʼязані теми:

Наступна публікація