В "Борисполі" схопили бізнесмена, якого підозрюють у крадіжці півмільярда гривень з бюджету

В "Борисполі" схопили бізнесмена, якого підозрюють у крадіжці півмільярда гривень з бюджету

Аеропорт Бориспіль / Фото: УНІАН

Він переховувався шість років у Південній Америці.

На пункті пропуску міжнародного аеропорту "Бориспіль" правоохоронці затримали заступника директора одного з харчових підприємств, який переховувався від українського правосуддя.

Про це йдеться в повідомленні СБУ.

"Менеджер підозрюється у привласненні протягом 2008-2010 років майже 530 мільйонів гривень Державного агентства резерву України. Під час перевірки правоохоронці виявили зловживання при поповненні запасів резерву продуктами харчування. Було відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України. Для уникнення відповідальності бізнесмен виїхав за межі України та шість років переховувався в одній з країн Південної Америки", - зазначили в СБУ.

Суд обрав заступнику директора запобіжний захід у вигляді утримання під вартою або внесення застави у розмірі 50 мільйонів гривен, зараз триває досудове розслідування.

Нагадаємо, в січні в аеропорту "Бориспіль" прикордонники окремого контрольно-пропускного пункту "Київ" затримали громадянина Ірану, якого розшукували у Німеччині. Він підозрюється у шахрайстві та порушенні законодавства у сфері контролю за зброєю, за що передбачено до 15 років ув'язнення.

Повʼязані теми:

Наступна публікація