У горах Кавказу трагічно загинули двоє українських альпіністів

У горах Кавказу трагічно загинули двоє українських альпіністів

Фото: Наталія Гузенко/facebook

Загиблим у Грузії виявився журналіст із Києва

На Кавказі загинув український альпініст, коли намагався піднятися на гору Ельбрус, йдеться в сюжеті ТСН.Ранок.

54-річному одеситу стало зле під час підйому на гору. Про це одразу повідомили працівникам російського МНС товариші альпініста. Втім, рятувальники, які прилетіли до гори на вертольоті не змогли дістатися до місця, де перебував альпініст через туман та снігопад. В результаті, українець загинув.

Окрім того, у Грузії обірвалося життя ще одного громадянина України – 32-річного альпініста з Києва, коли він намагався спуститися із гори Казбек. Ним виявися журналіст Павло Сивокінь. Чоловік зірвався та впав до льодової ущелини. Попри те, що киянина все ж вдалося витягнути, він помер від отриманих травм на місці.

Як написала дружина журналіста Наталія Гузенко у Facebook, похорон та поминки журналіста проходитимуть з неділі по вівторок.

Нагадаємо, під час спуску з вершини гори Еверест загинули альпіністи з Нідерландів та Австралії. Ймовірною причиною смерті 35-річного голландця Еріка Арнольда та 34-річної австралійки Марії Стрідом стала висотна гіпоксія, або так звана гірська хвороба. Арнольд підкорив найвищу на Землі вершину з п'ятої спроби, а під час спуску почав скаржитися на слабкість. Чоловік загинув у п'ятницю, 20 травня, поруч з перевалом Південне сідло. Пізніше у тій самій групі альпіністів з життя пішла Стрідом, у якої теж виявили ознаки гірської хвороби.

Двоє українських альпіністів загинули на Кавказі

Двоє українських альпіністів загинули на Кавказі

Повʼязані теми:

Наступна публікація