В Івано-Франківську кинули гранату в офіс місії ОБСЄ – ЗМІ

В Івано-Франківську кинули гранату в офіс місії ОБСЄ – ЗМІ

В Івано-Франківську кинули гранату в офіс місії ОБСЄ – ЗМІ

Правоохоронці підтверджують факт вибуху, але не уточнюють місця.

У центрі Івано-Франківська поблизу житлового будинку по вулиці Незалежності прогримів вибух. Про це повідомляють одразу кілька ЗМІ, однак кожне наводить власні подробиці.

Так, місцеве видання "Галка" зазначає, що вибух пролунав у дворі будинку, де розташований офіс ОБСЄ. Раніше там паркувалися автомобілі спостерігачів, доки у вересні одну з машин не підпалив невідомий.

Водночас ІА Інтерфакс-Україна наголошує, що внаслідок інциденту постраждалих немає. Натомість пошкоджено фасад будівлі і вибиті вікна. В обласній поліції кажуть, що про звук вибуху повідомила місцева жителька, а фахівці на місці виявили сліди пристрою, дуже подібного до гранати РГД-5. Наразі триває з'ясування обставин події та опитуються свідки. Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст. 296 (хуліганство) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Напередодні в Дарницькому районі Києва близько 3:30 біля складських приміщень чоловік підірвав себе гранатою. За попередніми даними поліції, загиблий дезертирував з армії. Із місця вибуху під час обшуку вилучили чеку, пластикову пробку від корпусу гранати Ф-1, металевий балон із дрібнозернистою речовиною рожевого та коричневого кольорів, яка нагадує піротехнічну суміш, деформовані металеві осколки та важіль запалу УЗРГМ-2. Як розповів свідок, який під час вибуху проходив неподалік, жодної сторонньої особи поблизу він не бачив.

На Чернігівщині чоловік кинув у натовп гранату РГД-5, є постраждалі

На Чернігівщині чоловік кинув у натовп гранату РГД-5, є постраждалі

Повʼязані теми:

Наступна публікація