В Ізмаїлі на тиждень подовжили карантин

В Ізмаїлі на тиждень подовжили карантин

Фото: УНІАН

Не працюватимуть базари та заклади громадського харчування.

Ще двадцять ізмаїльців сьогодні звернулися по допомогу лікарів. Відтак кількість отруєних досягла 480 осіб, йдеться у випуску ТСН.16:45.

В лікарнях залишається близько двохсот постраждалих. Загальний карантин подовжили ще на тиждень - у місті не працюватимуть базари і кафе.

Фахівці повторно візьмуть аналізи ґрунту, води та продуктів, щоб відстежити динаміку епідеміологічної ситуації. Комунальники досі чекають на дозвіл санлікарів почати гіперхлорування — промивання водопроводу концентрованим хлором. Вода з кранів для вживання на цей час буде непридатною, питну воду містянам підвозитимуть.

Окрім того, виділили 100 тисяч гривень на закупівлю бутильованої води для лікарень та соціально незахищених. Санлікарі запевняють, що ситуація контрольована.

Нагадаємо, увечері суботи, 18 червня, кількість жителів Ізмаїла Одеської області, які звернулися до лікарень із гострими кишковими інфекціями, сягнула понад 300 осіб.

У всіх діагностують гострі кишкові інфекції. Люди пили водопровідну воду, в яку могли потрапити нечистоти після проливного дощу в місті.

В Ізмаїлі оголосили надзвичайну ситуацію. У місті закрили всі заклади громадського харчування та ринки. У магазинах заборонили продавати продукти, що швидко псуються. Водночас містяни активно скуповують у крамницях бутильовану воду та продукти харчування. У місті виставили охорону біля водойм, людям не дозволяють у них купатися. Працівники санепідслужби проводять заходи з дезінфекції по всьому місту.

За фактом масового отруєння людей в Ізмаїльському районі Одеської області відкрито кримінальне провадження.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Схуднення та здорове харчування
Наступна публікація