В Ізмаїлі стабілізували ситуацію з масовим отруєнням

В Ізмаїлі стабілізували ситуацію з масовим отруєнням

Про це повідомив мер міста Андрій Абрамченко.

Мер Ізмаїла Андрій Абрамченко повідомив про стабілізацію ситуації з масовим отруєнням в Ізмаїлі. Про це він написав у своєму Facebook вночі проти неділі.

Абрамченко зазначив, що за медичною допомогою звернулися 284 громадянина станом на 19:00 18 травня. 166 з них становили діти. Люди були госпіталізовані. На стаціонарному лікуванні перебуває 139 осіб, з них 30 дорослих та 109 дітей, на амбулаторному - 145 осіб.

Мер міста подякував мешканцям за підтримку.

"Ми стабілізували ситуацію. Це було дуже важко", - написав мер.

Крім того, голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я та народний депутат Ольга Богомолець в ефірі "112 Україна" заявила, що ситуація знаходиться під контролем спеціалістів, а усі хворі забезпечені необхідними ліками, передає Укрінформ.

"Ситуація знаходиться під контролем. У зоні ураження зараз перебуває наш головний інфекціоніст і головний епідеміолог", - сказала Богомолець.

За її словами, Міністерство охорони здоров'я виділило 130 тис. грн, а міська рада - 190 тис. грн. О другій годині ночі у лікарні доставили додаткові засоби для дезінфекції.

"Тому повністю усі пацієнти на даний момент забезпечені медикаментами і дезинфікуючими засобами", - запевнила вона.

За словами Богомолець, лише увечері можна буде остаточно спрогнозувати ситуацію. Тоді будуть готові результати бактеріологічних аналізів і медики встановлять збудник.

"Якщо збудник є бактерією, то відповідними дезінфікуючими засобами ситуацію можна буде тримати під контролем, якщо ж збудник є вірусним, то можна очікувати, що кількість уражених може поступово збільшуватися, тому що вірус менш контрольований, ніж може бути контрольована бактерія", - сказала голова парламентського комітету.

Нагадаємо, увечері суботи, 18 червня, кількість жителів Ізмаїла Одеської області, які звернулися до лікарень із гострими кишковими інфекціями, сягнула понад 300 осіб.

Жителі Ізмаїла звертаються до лікарень з отруєннями два дні поспіль. У всіх діагностують гострі кишкові інфекції. Люди пили водопровідну воду, в яку могли потрапити нечистоти після проливного дощу в місті.

В Ізмаїлі оголосили надзвичайну ситуацію. У місті закрили всі заклади громадського харчування та ринки. У магазинах заборонили продавати продукти, що швидко псуються. Водночас містяни активно скуповують у крамницях бутильовану воду та продукти харчування. У місті виставили охорону біля водойм, людям не дозволяють у них купатися. Працівники санепідемслужби проводять заходи з дезінфекції по всьому місту.

Поліція відрила справу й розслідує ситуацію.

Повʼязані теми:

Наступна публікація