В Ізмаїлі зросла кількість постраждалих від отруєння кишковою інфекцією

В Ізмаїлі зросла кількість постраждалих від отруєння кишковою інфекцією

Отруєння в Ізмаїлі / Фото: УНІАН

Однак поки що у місті гіперхлорування не проводитимуть.

Через отруєння в Ізмаїльському районі Одеської області кількість постраждалих зросла до 432 людей.

Про це повідомили у прес-службі Державної служби України з надзвичайних ситуацій. 

"Протягом 16-20 червня до Ізмаїльської районної лікарні з попереднім діагнозом – гострий гастроентероколіт звернулося 432 особи (з них 269 дітей) місцевих мешканців м. Ізмаїл та с. Броска Ізмаїльського району", - зазначили в ДСНС.

Станом на 7:00 21 червня в медичних закладах міста перебуває 186 осіб (з них 98 дітей), виписано (переведено на амбулаторне лікування) 248 осіб (з них 171 дитина). 

"Підрозділами ДСНС облаштовано 55 лыжко-місць в школі №9 м. Ізмаїл на випадок ускладнення ситуації. Фахівцями СЕС здійснюється комплекс санітарно-епідеміологічних заходів. Попередня причина захворювання – споживання недоброякісної води", - розповіли фахівці.

Водночас ТСН місцеві комунальники повідомили, що не готові проводити гіперхлорування води, тому що не отримали повних вказівок від санлікарів. Однак все ж ці заходи проводитимуть обов'язково.

Як зауважив у коментарі мер міста Андрій Абрамченко, віруси, які перебувають у воді, до хлору не чутливі. 

"Ми отримали рекомендацію від головного санітарного лікаря для того, щоб убити вірус потенційно з метою профілактики в мережі, необхідно гіперхлорування. Ці дози небезпечні для людини", - наголосив він.

Крім того, у владі зауважили, що тепер мають можливість розподіляти в лікарнях окремо жінок, чоловіків й дітей.

"Тобто з сьогоднішнього дня вже більш комфортним буде перебування в лікувальних установах, медикаментів вистачає", - зауважив міський голова.

20 червня в стаціонарах міста і району перебувало 219 осіб, а госпіталізованих було 405 осіб. Загалом постраждалі - це жителі Ізмаїла, а також сіл Броска і Матроска Ізмаїльського району.

Нагадаємо, увечері суботи, 18 червня, кількість жителів Ізмаїла Одеської області, які звернулися до лікарень із гострими кишковими інфекціями, сягнула понад 300 осіб.

У всіх діагностують гострі кишкові інфекції. Люди пили водопровідну воду, в яку могли потрапити нечистоти після проливного дощу в місті.

В Ізмаїлі оголосили надзвичайну ситуацію. У місті закрили всі заклади громадського харчування та ринки. У магазинах заборонили продавати продукти, що швидко псуються. Водночас містяни активно скуповують у крамницях бутильовану воду та продукти харчування. У місті виставили охорону біля водойм, людям не дозволяють у них купатися. Працівники санепідслужби проводять заходи з дезінфекції по всьому місту.

За фактом масового отруєння людей в Ізмаїльському районі Одеської області відкрито кримінальне провадження.

Повʼязані теми:

Наступна публікація