В Криму соняшникова олія, каші та памперси стали дефіцитом, а ціни - захмарними

В Криму соняшникова олія, каші та памперси стали дефіцитом, а ціни - захмарними

У супермаркетах спорожніли полиці

Із прилавків зникла молочна продукція.

Дефіцит продуктів та вражаючі шалені ціни – це нові кримські реалії. У розряд дефіцитних потрапила соняшникова олія, дитячі суміші, каші та памперси. А ціни на харчі та ліки б'ють рекорди. Підвищені виплати пенсіонерам та бюджетникам виявляються порожнім пшиком, бо ціни на продукти ростуть швидше, ніж пенсії та зарплати, - йдеться в сюжеті "Новин 2+2".

Давно забутий дефіцит та порожні прилавки є настільки вражаючими для нинішнього покоління, що кримці знімають таку дивовижу на відео. Молока, домашнього сиру та сметани більше немає в продажу в супермаркетах Криму.

Від 17 травня кримська влада перестала пускати на півострів молочні продукти з України, вимагаючи дозволу Росспоживнагляду. Молочні відділи миттєво спорожніли. Адже 90 % молочної продукції постачають у Крим саме українські підприємства. Найімовірніше, самопроголошена кримська влада розчищала ринок молокопродуктів для російських виробників. Проте, ті не встигають забезпечити півострів молоком. А те, що завезли, коштує вдвічі дорожче за українське. Учора самопроголошені кримські урядники визнали, що не впорались і потребують ввезення української молочки.  

Загалом у кримських супермаркетах останнім часом не встигають змінювати цінники. Люди змітають із прилавків усе, поки не підвищилися ціни. Здорожчав хліб, овочі та мʼясо. Ціна свинячого битка перескочила за сотню гривень.   

У дефіциті - українські цукерки, соняшникова олія та дитяче харчування. Та навіть порожні прилавки і шалені ціни ще не вивели з ейфорії прихильників Росії в Криму. Проте пенсіонери кажуть, що підвищені російські пенсії за кримськими цінами не встигають.

 

Утім і стрибку цін самопроголошена кримська влада намагається знайти пояснення без втрати репутації. Мовляв, Крим влився в потужнішу російську економіку і пропонують готуватися до подальшого здорожчання.    

Нагадаємо, що раніше Росія оголосила список заборонених в окупованому Криму українських продуктів

Кореспондент "Новин 2+2" Ольга Деревʼянко.

У Криму з'явився дефіцит продуктів та шалені ціни

У Криму з'явився дефіцит продуктів та шалені ціни

Повʼязані теми:

Наступна публікація