В Кривому Розі десятки людей захворіли на гепатит А: медики "крайніми" зробили ромів

В Кривому Розі десятки людей захворіли на гепатит А: медики "крайніми" зробили ромів

Жителі Кривого Рогу жовтіють і цілими родинами потрапляють до лікарень

Місцеві мешканці стурбовані, що лікарі приховують масштаби епідемії.

В одному з районів Кривого Рогу – спалах гепатиту А. Небезпечна інфекція вирує у місті вже третій місяць, але офіційно її масове розповсюдження визнали тільки зараз. Чиновники заявляють, приводу для паніки немає, адже це звичайний "періодичний спалах захворюваності". А от люди відкрито говорять про епідемію, причину якої, до речі, досі не встановили, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Інфекційна лікарня Кривого рогу тріщить по швах: три з семи поверхів будівлі забиті хворими на гепатит А, більше відомий як жовтяниця. У палати поставили додаткові ліжка, але й їх не вистачає, щоб прийняти усіх хворих. Щоб госпіталізувати нових, попередніх виписують раніше.

Район Довгінцевський, вулиці Промислова, Кубинська, Янки Купали і ще з десяток прилеглих - це епіцентр того, що чиновники скромно називають підвищенням захворюваності, а тутешні жителі не вагаючись визначають як епідемію. Це розпочалось ще у квітні, у травні недужих вже рахували десятками, розповідають люди, нині, кажуть, вже сотні, але офіційні органи їх воліли не помічати. Тиждень тому, коли за підрахунками місцевих жителів в їхньому районі захворів вже кожен третій, офіційні органи, нарешті, склали свою статистику: є 86 хворих, 46 із них - діти.

"Винними" у підвищенні захворюваності оголосили тутешніх ромів, які мовляв розводять антисанітарію, та самих жителів, які нехтують правилами особистої гігієни. Шукати, переконані люди, треба у воді. Питна тут з водогону, а для стічної у кожному дворі є вигрібні ями. Тому або хтось з сусідів побудував свою каналізацію поруч із питним водогоном, що категорично заборонено, або ж на водоканалі щось мудрують із водоочищенням.

У Кривому Розі гепатит А "викошує" цілі сім'ї

У Кривому Розі гепатит А "викошує" цілі сім'ї

Але і те, і інше заперечують у СЕС. Відтак, причина, з якої люди у цьому районі вже третій місяць жовтіють , і досі залишається нез'ясованою, тим часом, "швидкі" продовжують щодня привозити до лікарні десятки недужих і географія "підвищеної захворюваності" розширюється і ось-ось перетне межу сусіднього району.

 

Нагадаємо, що на Прикарпатті у лікарні гепатитом заразилися одразу дві дитини

Кореспондент ТСН Олена Усенко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація