В Одесі чоловік кремував тіло чужої дружини через помилку санітарки моргу

В Одесі чоловік кремував тіло чужої дружини через помилку санітарки моргу

В Одесі чоловік кремував тіло чужої дружини через помилку санітарки моргу

У морзі переплутали тіла померлих.

Працівники моргу припустились помилки через схожість прізвищ та однаковий вік померлих.

В Одесі санітарка моргу переплутала тіла і видала чужому чоловікові тіло не його дружини, а той його майже одразу кремував. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

По тіло померлої від пневмонії Нелі Байдюк її чоловік прийшов до лікарняного моргу. Але замість дружини там йому запропонували забрати тіло незнайомої жінки.

"І почали бігати - нема. І мовчать, нічого нам не говорять. Потім я йду до реєстратури - вона теж. Я кажу - дівчино, ви вирішуйте питання або ми зараз викличемо міліцію. Тоді вони забігали. Потім мене покликала завідуюча і каже: "Давайте якось це питання вирішимо". Я кажу - як? Ми це питання вирішимо, ви знайдіть тіло моєї дружини", - розповідає Віктор Шапка, чоловік померлої.

Отримати бодай якусь інформацію рідні намагалися зо дві години. В рідному селі в цей час чекали односельці, аби попрощатись.

"У сільраді я все зареєстрував. Як я поховаю порожню труну? Мене що, потім в тюрму посадять за це?", - каже Віктор Шапка.

Чоловік викликав поліцію. Лише після цього працівники моргу визнали - тіло його дружини віддали іншому чоловікові, а той уже встиг кремувати його.

Завідувачка моргу вже при поліцейських визнала: помилки припустились через схожість прізвищ - Булюк та Байдюк - та однаковий вік померлих.

Санітарка, що переплутала померлих, пояснює - чоловік, який забрав чуже тіло, ніби упізнав у жінці свою дружину.

"Його з вулиці прямо привела, щоб він подивився. Він подивився, і вони поїхали собі в крематорій і там це все швидко спалили. Він підійшов, розписався в журналі, все як годиться. Якби він сказав, що немає, ми б тут же поміняли і все", - каже вона.

Надвечір чоловіка, який забрав тіло не своєї дружини, родичі таки розшукали. Зараз два вдівця з'ясовують, чому сталася помилка. Із заявою про халатність працівників моргу родичі звернулись і у поліцію. Винним у такій плутанині може загрожувати до трьох років в'язниці.

Кореспондент ТСН Сергій Осадчук

В одеському морзі санітарка переплутала двох покійниць

В одеському морзі санітарка переплутала двох покійниць

Повʼязані теми:

Наступна публікація