В Одесі після гасіння водою потужної пожежі цілий під'їзд будинку на морозі вкрився бурульками

У будинок відновили постачання лише електроенергії.

В Одесі у Святвечір згоріли три поверхи житлового будинку – місцевої пам'ятки архітектури. У комунальних квартирах, що потрапили в зону пожежі, мешкають близько двох десятків людей. На щастя, всі вони встигли вибігти на вулицю. А рятувальники змогли загасити вогонь лише через 6 годин.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.19:30.

Зранку 7 січня мешканці постраждалих квартир намагаються забрати бодай щось зі вцілілих речей. Ніч перебули, хто де. Когось прихистили родичі, когось – друзі. Деякі – ще шукають притулку.

Вогонь спалахнув між шостою та сьомою вечора 6 січня в одній з кімнат комунальної квартири. Встановити причину буде нелегко, кажуть експерти, адже кімната вигоріла ущент.

Мешканців сусідньої зі згорілою квартири врятували товсті стіни – тут вони завтовшки у метр. А ось на верхні поверхи полум'я перекинулося миттєво по дерев'яних перекриттях. Про це розповів речник Головного управління ДСНС України в Одеській області Андрій Мельник. На третьому поверсі розібрали дерев'яну підлогу, аби зупинити вогонь і він не перекинувся на четвертий поверх, на дах, а вже звідти – на увесь будинок. Аби цього не зробили, будівля згоріла б уся.

Коли зрештою люди змогли повернутися до своїх осель – вжахнулися. Сморід горілого, лютий протяг з розбитих вікон. Вода, якою пожежні гасили вогонь, повністю замерзла – адже на вулиці мінус 15 градусів. Кригою вкрилися стіни, підлога, сходи.

Поки що тимчасового житла мешканцям постраждалого будинку чиновники не запропонували. Лише пообіцяли допомогу в ремонті згорілої квартири. По обіді в будинку підключили електрику. Води, газу та опалення – немає.

Більше подробиць дивіться в сюжеті Олени Черняєвої.

В Одесі у Святвечір згоріли три поверхи житлового будинку

В Одесі у Святвечір згоріли три поверхи житлового будинку

Повʼязані теми:

Наступна публікація